Tento ostrov je raj na zemi, avšak nikto z neho neodíde živý pre jediný dôvod

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 20:12 • 2 min
Tento ostrov je raj na zemi, avšak nikto z neho neodíde živý pre jediný dôvod

SENTINEL – Pravdepodobne každý z vás túži po dovolenke na slnkom zaliatom ostrove s bielym pieskom, teplým morom a so šťavnatými kokosmi, ktoré padajú z palmy vždy keď dostanete hlad.

slovakia

left justify in out

Ostrov Sentinel v Bengálskom zálive tieto parametre spĺňa a napriek jeho rajskej podobe sa dosiaľ nestal turistickou kolóniou. Každý kto sa totiž k ostrovu priblíži príjde o život.

 

Ostrov už 60-tisíc rokov ubýva domorodý kmeň, ktorý každého cudzinca zasype šípami. Je to trochu kruté, ale možno práve vďaka nim toto miesto ostáva ľudskou činnosťou viacmenej nepoškodené.

 

 

Keďže sa z ostrova nikto nevráti živý, nejestvuje o tragických úmrtiach veľa príbehov. Jeden ale známy je. V roku 2006 neďaleko ostrova zakotvili dvaja nešťastní rybári. V noci sa ich kotva pravdepodobne uvoľnila a ich loď sa priblížila príliš blízko. Tam si ich podali domorodci. Keďže ich rodiny vedeli, kde sa muži nachádzali, bolo im jasné, čo sa mohlo stať. 

 

Do oblasti vyslali vrtuľník, aby mužov zachránil alebo aspoň doviezol  ich telá. Domorodci sa však nezľakli a strieľali aj po vrtuľníku a jeho posádke. Telá mužov sa teda dosiaľ nenašli.

 

Treba dodať, že cudzinci, ktorí kedysi ostrov navštíli, niekoľko domorodcov uniesli. Možno práve preto sú taký nevrlí a držia si ľudí „z moderného sveta“ ďalej od tela. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies