Tento liek užil už takmer každý: Má vážne vedľajšie účinky!

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 10:00 • 2 min
Tento liek užil už takmer každý: Má vážne vedľajšie účinky!

NEW YORK – Je to jedna z najrozšírenejších látok, ktorá sa nachádza v bežne dostupných liekoch na bolesť, chrípku a horúčky. Ľudia tieto lieky užívajú vždy, keď sa u nich vyskytnú tieto problémy. Majú však vedľajšie účinky, ktoré zmenia osobnosť.

slovakia

left justify in out

Podľa vedcov má látka, ktorá sa nachádza v mnohých liekoch – paracetamol vplyv na ľudskú osobnosť. Ľudia sú z neho menej empatickí. Podľa vedcov to však nie je jediný vedľajší účinot tejto látky.

 

„Paracetamol má schopnosť zabrániť vcíteniu sa do iného rovnako, ako je účinný proti bolesti. A to je znepokojujúce,“ povedali americkí vedci zo štátnej univerzity v Ohiu.

 

Vedci si tieto predpoklady otestovali na 80 študentov. Polovici podali paracetamol a následne im dali prečítať príbehy o ľuďoch, ktorí prežívali bolesť. Vedci na základe tohto testu zistili, že tí ktorí užili paracetamol súcitili s ľuďmi v príbehoch menej.

 

Predošlé výkumy ukázali, že ľudia po užití paracetamolu reagovali menej negatívne na hluk a dokoca dokázali robiť ťažké životné rozhodnutia ľahšie, pretože pociťujú menšiu psychologickú bolesť. Vedci dospeli k záveru, že paracetamol robí z ľudí chladné bytosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies