ŠAN-TUNG – Viete podľa čoho zistíte, či ste dostali naozaj čerstvý kus hovädzieho mäsa? Keď s ním dorazíte domov, tak by sa mal ešte stále hýbať.
Cheng Tan si kúpila kus hovädzieho v miestnom mäsiarstve v čínskej provincii Šan-tung a práve sa chystala ho pripraviť, keď si všimla, že sa ešte hýbe.
"Bála som sa, že by v ňom mohli byť parazity alebo nejaké škodlivé chemikálie, ktoré sú príčinou týchto zášklbov," povedala. "Nikdy som nič podobné nevidela, takže som sa bála to zjesť a radšej som to natočila na video."
V skutočnosti však boli jej obavy úplne zbytočné. Potravinoví odborníci pre miestny spravodajský kanál povedali, že mäso bolo z takej čerstvej porážky, že nervové zakončenia ešte nestihli odumrieť. Zášklby nakoniec prestali a neobjavili sa žiadne správy, že by sa po konzumácii tohto hovädzieho niekto premenil na kravského zombie mutanta.