Tento júl bol na cestách veľmi tragický: Vyhaslo až 27 životov

NETKY.SK • 4 August 2016, 10:41 • 2 min
Tento júl bol na cestách veľmi tragický: Vyhaslo až 27 životov

Za posledných päť rokov to bol tretí najtragickejší júl na cestách. Dokazujú to štatistiky dopravných nehôd, ktoré sa podarilo získať denníku Pravda.

slovakia

left justify in out

V prvom prázdninovom mesiaci si vyžiadali 27 obetí na ľudských životoch. Väčšina z nich bola z posádok áut. Hlavnou príčinou tragédií bola nepozornosť vodičov.

 

Nepriaznivé čísla nezlepšuje ani fakt, že v porovnaní s minulým júlom počet nehôd klesol z 1194 na 1151. Policajti sa preto chystajú v auguste ešte viac pritvrdiť a avizujú celoslovenské a regionálne akcie.

 

Zamerajú sa nielen na osobné autá, ale aj na kamióny. Polícia tvrdí, že každé leto zvyšuje počet kontrol a organizuje dopravnobezpečnostné akcie, ktoré vopred ohlasuje. Stále to nestačí.

 

"Vysoká rýchlosť a neprispôsobenie jazdy sú príčiny dopravných nehôd," pripomína hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies