VIDEO Tento fotoaparát má taký silný zoom, že môžete sledovať pohyb Mesiaca

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 16:00 • 2 min
VIDEO Tento fotoaparát má taký silný zoom, že môžete sledovať pohyb Mesiaca

TOKIO – V dnešnej dobe už asi každý človek vlastní fotoaparát minimálne na svojom telefóne, ktorý okrem iného dokáže približovať obraz (zoomovať). Nikon prišiel s novinkou, ktorá približuje 83-násobne.

slovakia

left justify in out

Možno sa sami seba práve pýtate, aký silný je 83-násobný zoom? Je tak silný, že z povrchu Zeme môžete na vlastné oči vidieť Mesiac ako sa pohybuje.

 



Novinku na trh uviedla japonská spoločnosť Nikon a revolučný fotoaparát má modelové označenie Coolpix P900. Okrem najrôznejších funkcií, ktoré tu ani nebudeme zbytočne rozpisovať (milovníci fotografovania si ich určite vyhľadajú), prichádza tento model so zabudovanými šošovkami, ktoré dokážu priblížiť záujmový objekt až 83-násobne.

 



Na internete sa už objavili videá, na ktorých fotografi testujú tento šialený zoom. Jedno z nich zachytáva fotografa, ako pomocou tohto fotoaparátu sleduje Mesiac, ktorý bol voľným okom sotva viditeľný. Priblíženie je až také detailné, že môžete na vlastné oči vidieť jeho pohyb. Samozrejme, v skutočnosti sa nehýbe Mesiac, ale naša planéta Zem. Ide však o jedinečnú demonštráciu schopností tohto fotoaparátu.

 

img

Na inom videu je zase detailne vidieť dopravné lietadlo, ktoré letí vo výške 10 kilometrov a taktiež je sotva viditeľné voľným okom. Možno raz budú podobné šošovky montovať aj do telefónov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies