Tenorista J. Kaufmann bol na začiatku kariéry tiež terčom sexuálneho obťažovania

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 16:42 • 2 min
Tenorista J. Kaufmann bol na začiatku kariéry tiež terčom sexuálneho obťažovania

MILÁNO - Ani muži nie sú chránení pred sexuálnym obťažovaním, upozornil v rozhovore pre stredajšie vydanie talianskeho denníka Corriere della Sera svetoznámy nemecký tenorista Jonas Kaufmann.

slovakia

left justify in out

Rodák z Mníchova (48) bol s tým podľa vlastných slov konfrontovaný na začiatku svojej úspešnej umeleckej dráhy. "Dobre poznám situáciu, keď som bol mladý, tiež sa mi to stalo. Stál som na začiatku kariéry, keď mi istý manažér navrhol koncert, fantastickú príležitosť. Na výmenu by som bol mal s ním však zájsť do sauny... Mal som strach a povedal som nie," uviedol umelec. Podľa jeho slov je sexuálne vydieranie strašné a treba mať odvahu odhaliť ho.

 

Na strane druhej to v USA došlo už tak ďaleko, že muž nemôže zostať so ženou v osamote bez toho, aby nechal zapnutú kameru. "Nebezpečenstvo čeliť obvineniu z obťažovania je priveľké," dodal.

 

Jonas Kaufmann sa zmienil aj o tom, že v takmer každom opernom opuse sa ženy stávajú obeťami brutálnych mužov, zradcov. Za absurdné však považuje, ak sa v tejto súvislosti mení záver opery, napríklad ak Desdemona škrtí Otella. Podľa jeho názoru nemožno aplikovať pravidlá života na umenie, veď by to znamenalo cenzúru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies