Tenistky Karolína Plíšková a Kvitová si vymenili trénerov

NETKY.SK • 1 December 2016, 13:42 • 2 min
Tenistky Karolína Plíšková a Kvitová si vymenili trénerov

PRAHA - David Kotyza ku Karolíne Plíškovej a Jiří Vaněk opačným smerom k Petre Kvitovej - trénerská rošáda u špičkových českých tenistiek je už oficiálna.

slovakia

left justify in out

Potvrdili to viaceré české zdroje vrátane špecializovaného webu Tennis Arena. Šestka terajšieho singlového renkingu Kar. Plíšková napriek životnej sezóne vrátane prieniku do finále newyorských grandslamových US Open nepredĺžila svoju spoluprácu s Vaněkom, ktorá trvala dva a pol roka.

 

Dvojnásobná wimbledonská šampiónka Kvitová sa rozišla s Kotyzom už v januári a medzičasom ukončila svoju kooperáciu s Františkom Čermákom. Kotyza tento rok krátko viedol Dánku Caroline Wozniacku.


"Bude to veľmi zaujímavá spolupráca. Petra je hráčka, ktorá patrí do Top 10," uviedol bývalý 74. hráč sveta Vaněk a jeho nová zverenka, 11. tenistka rebríčka vo dvojhre Kvitová, uviedla: "Pracovať s Jirkou začneme v druhej polovici decembra. Som rada, že celú prípravu absolvujem s novým trénerom."


Podnet na koniec spolupráce s Plíškovou vraj vyšiel od hráčky. "V žiadnom prípade nebola dôvodom nezhoda vo finančných otázkach," uzavrel Vaněk.


Nový impulz privítala aj Karolína Plíšková: "Verím, že mi David pomôže posunúť sa ešte vyššie." Kotyza tvrdí, že nad ponukou nemusel dlho uvažovať: "Potešila ma a beriem ju zároveň ako záväzok, aby sezóna 2016 bola ešte úspešnejšia."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies