Tenistka Vinciová sa po odpočinku rozhodne čo ďaléj

NETKY.SK • 7 November 2016, 14:04 • 2 min
Tenistka Vinciová sa po odpočinku rozhodne čo ďaléj

ČU-CHAJ - Talianska tenisová univerzálka Roberta Vinciová sa nehodlá unáhliť s rozhodnutím, či pokračovať, alebo uzavrieť svoju kariéru.

slovakia

left justify in out

"Dožičím si dva týždne úplne bez tenisu, potom uvidím. Nechcem, aby za mňa hovorila únava, ktorú teraz pociťujem. Som rada, že športový rok je za mnou, bez diskusie bol dobrý. Ten predchádzajúci dokonca skvelý, takže som mala kopu bodov na obhajovanie. Pomerne som to zvládla. Na okruhu je to čoraz ťažšie, súperky stále silnejšie, treba sústavne byť na maxime. Motivácia mi nechýba, ale je mi jasné, že ak chcem zostať v dianí, vyžadovalo by si to kopu ďalšej tvrdej práce," povedala Vinciová počas tzv. malých MS pod názvom WTA Elite Trophy v čínskom Ču-chaji, na ktorých nepostúpila zo základnej skupiny, inkasovala dve dvojsetové prehry. Citoval ju web Tenisovej asociácie žien (WTA) v článku s titulkom "Vinciová s neistou budúcnosťou".

Tridsaťtriročná rodáčka z Taranta je niekdajšou sedmičkou singlového renkingu a dokonca bývalou líderkou deblového hodnotenia. Momentálne figuruje na 18., resp. 188. pozícii. Vo dvojhre sa Vinciová vlani senzačne dostala do finále newyorských US Open, nestačila v ňom v derby na Flaviu Pennettovú. V semifinále pritom zmarila sen domácej Sereny Williamsovej o kalendárnom Grand Slame. Vo štvorhre má zverenkyňa Francesca Cinu na konte päť trofejí z veľkej štvorky.

Rozhodnutie Vinciovej môže mať zásadný vplyv na papierovú situáciu pred stretnutím Taliansko - Slovensko 11. - 12. februára na antuke v hale vo Forli v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie 2017 reprezentačných družstiev žien. Vinciová sa podieľala na celkovom triumfe "squadry" vo Fed Cupe v sezónach 2006, 2009, 2010 a 2013.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies