Tenistka Serena Williamsová najúspešnejšia v roku 2015 podľa AP

NETKY.SK • 26 December 2015, 11:30 • 2 min
Tenistka Serena Williamsová najúspešnejšia v roku 2015 podľa AP

NEW YORK - Americká tenistka Serena Williamsová sa stala najúspešnejšou športovkyňou na svete v roku 2015 podľa agentúry Associated Press (AP).

slovakia

left justify in out

Suverénna jednotka svetového rebríčka bola predtým laureátkou tejto ankety aj v rokoch 2002, 2009 a 2013. Tridsaťštyriročnú víťazku troch tohtoročných grandslamových podujatí (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon) až 50-krát dali hlasujúci najvyššie, dovedna získala až 352 bodov. Druhá podľa spomenutého hodnotenia agentúry AP bola členka zlatého futbalového tímu USA na majstrovstvách sveta v Kanade (vo finále proti Japonsku /5:2/ dosiahla hetrik, pozn.) Carli Lloydová s 243 bodmi - štrnásťkrát sa u hlasujúcich ocitla na prvom mieste. Tretia skončila bývalá bronzová medailistka v džude z OH 2008 v Pekingu Ronda Rouseyová, ktorá sa v súčasnosti profesionálne venuje bojovým športom. Víťaza v kategórii mužov oznámia v sobotu.


Svetová tenisová jednotka Serena Williamsová po tohtoročnej vydarenej sezóne zbiera ocenenia: je Športovcom roka 2015 aj podľa prestížneho magazínu Sports Illustrated (SI), majsterkou sveta Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) ako aj Hráčkou roka 2015 podľa Tenisovej asociácie žien (WTA). V kariére získala 21 singlových grandslamových trofejí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies