Tenistka Schnyderová sa rozišla s manželom Hofmannom

NETKY.SK • 26 September 2013, 13:18 • 2 min
Tenistka Schnyderová sa rozišla s manželom Hofmannom

BERN - Spolužitie bývalej švajčiarskej tenistky Patty Schnyderovej a jej nemeckého manžela Rainera Hofmanna je po dvanástich rokoch minulosťou. Informovalo o tom periodikum Tages Anzeiger.

slovakia

left justify in out

"Dokážeme s tým žiť, lebo obaja vieme, že to bolo najlepšie možné rozhodnutie. Náš vzťah je teraz priateľský, hoci s potrebným odstupom," povedal 45-ročný Hofmann pre Blick. "Áno, som rozvedená. Áno, žijem a je mi dobre, vďaka za záujem," napísala 34-ročná niekdajšia sedmička svetového rebríčka WTA vo dvojhre Schnyderová prostredníctvom Facebooku. 

Hofmann bol prevažnú časť kariéry Schnyderovej aj jej tréner, vstúpil do povedomia viacerými emotívnymi výbuchmi v hráčskej lóži a zázemí. V určitom období bola povestná diéta postavená len na pomarančovom džúse, ktorú naordinoval partnerke a zároveň zverenkyni. 

Tages Anzeiger uviedol, že Hofmann teraz žije v obytnom vozidle na konskom ranči, bývalom spoločnom obydlí páru vo Wesendorfe v Nemecku, a má po boku novú 27-ročnú partnerku. Naposledy plánoval import 150 mustangov z USA, pričom prvých 75 malo pricestovať už začiatkom júna, ale projekt uviazol pre neserióznosť potenciálneho kupca, posťažoval sa Hofmann. 

Schnyderová z nešpecifikovaného okolia Hannoveru často dochádza na miesta, kde sa rodila jej kariéra, referuje Blick. Nie je to však Bottmingen, pretože so svojimi rodičmi Willym a Iris má pod vplyvom zväzku s Hofmannom nezvratne zatiahnutú roletu, ale do tenisovej akadémie vo Frenkendorfe - takisto v kantóne Bazilej. Pôsobí ako trénerka mládeže. Vlastnú kariéru uzavrela v máji 2011 na parížskom Roland Garros. 

"Patty od jari vystužuje náš 12-členný realizačný tím. Je to stále skvelá osôbka a cíti sa u nás veľmi dobre. Čo je však zo všetkého najpodstatnejšie - výborne vychádza s deťmi a je v tomto smere obrovská posila," povedala pre Blick trénerka Nicole Zügerová, ktorá vedie stredisko s Rodolphem Handschinom. 

"Považujem za mega-cool, že môj veľký vzor so mnou občas trénuje aj cestuje po turnajoch," vyhlásila 14-ročná Sina Zügerová. Dcéra spomenutej Nicole Zügerovej bola začiatkom septembra pod Schnyderovej dohľadom na podujatí v Slovinsku, predtým napríklad v Dánsku a Nemecku. 

Predvlani sa dostali na mediálny pretras finančné problémy Schnyderovej a Hofmanna. Blick v marci 2011 tvrdil, že Hofmann vyčíslene dlhuje minimálne 228 668 frankov. Napríklad od obchodníkov s automobilmi Heinza Schläppiho a Edgara Hüppina údajne dostal 64 000 frankov ako zálohu na výhodnú kúpu ôsmich vozidiel Porsche Cayenne S, ktoré však nedodal a podľa znenia zmluvy medzičasom narástol jeho záväzok iba v tomto prípade na 120 000 frankov. S nárokmi sa hlásili aj daniari či zdravotná poisťovňa Visana. 

Samotná Schnyderová podľa Blicku dlhovala 380 000 frankov bankám, spoločnostiam vydávajúcim kreditné karty, inkasným firmám či daňovým úradom. Exekútori zasiahli už v máji 2011, keď zabavili hnuteľný majetok páru v sklade firmy Meier Cargo, ktorá predtým dostala od dvojice zákazku na vypratanie bytu na Seestrasse 81 v Bächu. Úradníci však našli veci v hodnote len približne 5000 frankov, medzi nimi plavecké plutvy, plechového vtáka či toaletu pre mačku. Uvádzalo sa to v protokole o konfiškácii vystavenom 1. júna. Schweizer Illustrierte pre zmenu informoval aj o umelých kvetoch, lyžiarskych topánkach a tenisových loptičkách. Pátranie po iných cennostiach bolo neúspešné, akurát na konte u Schwyzer Kantonalbank objavili 14 frankov. Schnyderová podľa databázy WTA zarobila počas svojej kariéry 8 419 111 USD. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona