Tenistka Hantuchová sa rozhodla ukončiť profesionálnu kariéru

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 17:02 • 2 min
Tenistka Hantuchová sa rozhodla ukončiť profesionálnu kariéru

WIMBLEDON - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová ukončila profesionálnu kariéru. Bývalá svetová päťka oznámila svoje rozhodnutie prostredníctvom facebooku.

slovakia

left justify in out

Hantuchová získala na okruhu WTA sedem titulov vo dvojhre. Vo svojej zbierke má kompletnú grandslamovú zbierku trofejí v mixe.

 

V roku 2002 prispela rozhodujúcou mierou k historickému triumfu Slovenska v Pohári federácie.

 

"Vôbec to neznamená, že hovorím zbohom tenisu! Naučila som sa, že v živote je nemožné povedať zbohom ľuďom a veciam, ku ktorým pociťujeme lásku z celého srdca. Pre mňa tenis patrí do tejto kategórie. Je súčasťou mojej duše a DNA od chvíle, keď som premiérovo uchopila raketu a prvý raz som poslala loptičku proti tréningovej stene. Ten pocit vo mne pretrvá navždy. Celá tá neskutočná cesta sa tu nekončí. Akurát už na nej neponesiem tenisovú tašku na ramene," uviedla držiteľka deviatich titulov vo dvojhre na hlavnej profesionálnej úrovni Hantuchová.

"Odchádza veľká legenda. Trošku ma to prekvapilo a je mi to veľmi ľúto. V každom prípade tenis dosiaľ bol pre ňu osudom a láskou a ja pevne verím, že Daniela pri ňom zostane a nájdeme nejakú možnosť spolupráce. Určite o tom budeme komunikovať. Nepochybujem ani o jej budúcom zaradení do Siene slávy STZ. Nastane čas, keď to predostrieme príslušným orgánom, väčšinou sa členmi stávajú staršie osoby. Osobne mi najvýraznejšie zostáva v pamäti Danielin podel na triumfe v Pohári federácie. Poznám ju už od jej desiatich rokov, vždy bola kreatívnou a inteligentnou hráčkou. Pre slovenský tenis toho urobila nesmierne veľa nielen výsledkami, ale aj vystupovaním a charizmou. Veľmi jej držím palce do ďalšej etapy života, je to mimoriadne dobrý človek," povedal prezident Slovenského tenisového zväzu (STZ) Tibor Macko.

"Daniela má za sebou úžasnú kariéru, dosiahla obrovské úspechy. Dostať sa do najlepšej svetovej desiatky je snom každého tenistu, ona dokonca bola v Top 5. Dokázala toho veľmi veľa, podarí sa to len málo ľuďom. Za všetko stačí spomenúť napríklad ten kariérny Grand Slam v mixe, to je v histórii ojedinelé. Má byť na čo hrdá. Nie je jednoduché prepracovať sa tam, kde bola, vyžaduje si to dlhé roky driny. Viem, o čom hovorím, sám som si tým kedysi prešiel. Daniele teraz prajem veľa šťastia do budúceho života - toho pri tenise aj súkromného. Konečne si môže začať užívať bežným spôsobom po toľkom makaní, nájsť si čas na seba po 20-25 rokoch venovaných športu. Želám jej iba to najlepšie," povedal Dominik Hrbatý, partner Hantuchovej pri triumfe na Hopman Cupe 2005 v austrálskom Perthe.
 

Prehľad najvýznamnejších úspechov Daniely Hantuchovej vo dvojhre:

Grandslamové turnaje:
Australian Open (Melbourne): semifinále 2008, štvrťfinále 2003
Roland Garros (Paríž): osemfinále 2002, 2006, 2010 a 2011
Wimbledon (Londýn): štvrťfinále 2002, osemfinále 2006, 2007 a 2009
US Open (New York): štvrťfinále 2002 a 2013, osemfinále 2009

Tituly (7): 2002: Indian Wells, 2007: Indian Wells, Linz, 2011: Pattaya, 2012: Pattaya, 2013: Birmingham, 2015: Pattaya
Finále (9): 2002: Filderstadt, 2004: Eastbourne, 2005: Los Angeles, 2006: Zürich, 2007: Bali, Luxemburg, 2010: Monterrey, 2011: Birmingham, 2012: Brisbane

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies