Tenisti sa pustili do Piquého, jeho spoločnosť je sponzorom zreformovaného Davisovho pohára

NETKY.SK • 29 Január 2019, 14:05 • 2 min
Tenisti sa pustili do Piquého, jeho spoločnosť je sponzorom zreformovaného Davisovho pohára

ADELAIDE - Kapitán daviscupového tímu Austrálie Lleyton Hewitt vyjadril nespokojnosť s novým formátom tenisového Davisovho pohára. Tridsaťsedemročný Hewitt nazval schválené zmeny "absurdnými" a kritizoval aj španielskeho futbalistu Gerarda Piquého, ktorého investičná spoločnosť je hlavným sponzorom zreformovaného Davisovho pohára.

slovakia

left justify in out

"Teraz je vo vedení súťaže futbalista zo Španielska. Je to ako keby som prišiel a chcel zmeniť Ligu majstrov. On nevie nič o našom športe," kritizoval súčasnú situáciu 2-násobný grandslamový víťaz Hewitt.

Austrália privíta 1. - 2. februára na domácej pôde tím Bosny a Hercegoviny v kvalifikačnom stretnutí o postup na finálový turnaj. Zmenami sa iniciátori snažili zefektívniť súťaž v preplnenom tenisovom kalendári. "S tým nesúhlasím. Mať finále na jednom mieste je smiešne. Ja osobne si nemyslím, že sa v Madride predstavia všetci špičkoví tenisti. Počkajme si do novembra a uvidíme," dodal Hewitt.

V rámci reformy súťaže sa vo februárovom kvalifikačnom kole predstaví v súbojoch o postup na koncoročný turnaj 24 mužstiev. Dvanásť víťazných tímov sa pridá k štyrom semifinalistom tohtoročnej edície (Francúzsko, Chorvátsko, Španielsko a USA) a držiteľom dvoch voľných kariet (Argentína a Veľká Británia). Týchto osemnásť národných výberov sa zúčastní na koncoročnom finálovom turnaji, ktorý sa uskutoční 18. až 24. novembra 2019 v Madride.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona