Tenisti Federer a Nadal budú hrať na prvom Rod Laver Cupe v New Yorku

NETKY.SK • 19 August 2016, 15:33 • 2 min
Tenisti Federer a Nadal budú hrať na prvom Rod Laver Cupe v New Yorku

MELBOURNE - Švajčiarsky tenista Roger Federer a Španiel Rafael Nadal budú hrať na premiérovom Rod Laver Cupe, akejsi obdobe golfového Ryder Cupu.

slovakia

left justify in out

Koncept predstavili už v januári počas grandslamových Australian Open v Melbourne, ďalšie detaily vrátane dejiska a termínu - po práve známych prvých štartujúcich - prezentujú 24. augusta v New Yorku aj v prítomnosti samotnej 78-ročnej austrálskej legendy Roda Lavera, predznamenal napríklad Tennis World.

Už viac ako pol roka sa vie, že zrejme v septembri 2017 budú hrať 6-členné mužské tímy Európy a "zvyšku sveta", v rámci nich štyria hráči podľa postavenia v renkingu a dvaja ako voľba kapitána. Podujatie potrvá tri dni. Každý deň by sa mali uskutočniť tri dvojhry a jedna štvorhra. V prípade skóre 6:6 by o víťazovi rozhodol dodatočný deblový zápas. Manažérom je Federerov agent Tony Godsick zo Švajčiarovej agentúry Team8.

Miesto konania sa pravdepodobne rotačným spôsobom bude striedať medzi "starým kontinentom" (tvrdý povrch v hale) a tými zostávajúcimi. Rod Laver Cup sa nebude hrať v olympijských sezónach.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies