Tenista Shapovalov dostal za nešťastnú inzultáciu rozhodcu pokutu 7-tisíc

NETKY.SK • 6 Február 2017, 21:56 • 2 min
Tenista Shapovalov dostal za nešťastnú inzultáciu rozhodcu pokutu 7-tisíc

LONDÝN - Kanadský tenista Denis Shapovalov zaplatí za nešťastnú inzultáciu empajrového rozhodcu pokutu 7000 dolárov. Rozhodla o tom Medzinárodná tenisová federácia (ITF).

slovakia

left justify in out

Incident sa stal v nedeľňajšom rozhodujúcom piatom zápase daviscupového súboja v Ottawe medzi domácou Kanadou a Veľkou Britániou. Kanadský mladík prehrával 3:6, 4:6 a 1:2 a po prehratom geme frustrovaný odpálil loptičku rovno do ľavého oka empajrového rozhodcu Arnauda Gabasa. Ten sa chvíľu z nepríjemného momentu spamätával a po pár minútach zápas ukončil v prospech Veľkej Británie. Francúzsky rozhodca preventívne putoval na vyšetrenie do nemocnice, kde mu nezistili vážnejšie poranenie oka.

 

Sedemnásťročný Shapovalov mohol dostať pokutu až do výšky 12.000 dolárov, ale ITF uznala, že išlo o neúmyselný akt a uznala aj to, že sa za svoj čin ospravedlnil. "Chcem sa ospravedlniť ATP aj všetkým rozhodcom. Neskôr som sa priamo ospravedlnil aj hlavnému rozhodcovi. Našťastie, je v poriadku. Bolo to odo mňa neakceptovateľné správanie. Cítim sa trápne. Zhodil som môj tím, moju krajinu. Nikdy som nemal takto konať. Môžem len sľúbiť, že to bolo poslednýkrát, čo som sa takto zachoval. Musím sa z toho poučiť. Mám šťastie, že rozhodca je v poriadku," citovala diskvalifikovaného Kanaďana agentúra DPA.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona