Tenista Murray môže byť už 7. novembra svetovou jednotkou

NETKY.SK • 24 Október 2016, 15:17 • 2 min
Tenista Murray môže byť už 7. novembra svetovou jednotkou

BRATISLAVA - Britský tenista Andy Murray sa už 7. novembra môže premiérovo vo svojej kariére stať jednotkou svetového rebríčka vo dvojhre.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný rodák zo škótskeho Dunblane na to - pri papierovo azda najrealistickejšom scenári - potrebuje získať tituly v tohtotýždňovej "päťstovkovej" Viedni (začne proti Martinovi Kližanovi) aj na následnom turnaji ATP World Tour Masters 1000 v Paríži-Bercy (31. októbra - 6. novembra) a dočkať sa zlyhania terajšieho lídra renkingu Novaka Djokoviča zo Srbska pred finále vo francúzskej metropole. Finále v Paríži (v kombinácii s viedenskou trofejou) by Murraymu stačilo, ak by Djokovič nebol v semifinále. Ak Murray vôbec nezaboduje vo Viedni, stane sa jednotkou v prípade svojho triumfu v Paríži a prehry Djokoviča v 2. kole. Iné výsledky ako 500 alebo 0 vo Viedni pre Murrayho by ponúkali viacero alternatív pred štartom podujatia pri Seine.

"Stále si uvedomujem, aké je ťažké dostať sa tam. Teraz však mám šancu. Verím, že sa mi to môže podariť. Bez diskusie. Ostatné mesiace mi to potvrdili. Dám tomu všetko, pretože takáto príležitosť sa už nemusí zopakovať," citoval Murrayho web Asociácie tenisových profesionálov. Brit bude na šampionáte ATP World Tour Finals v Londýne 13. - 20. novembra tzv. premazávať iba 200 bodov z vlaňajška, Srb až 1300. Sprievodne dôležité práve pre 7. november je to, že tieto porcie na základe pravidiel ATP ubudnú tenistom už v predstihu.

Večný čakateľ Andy Murray v októbri triumfoval v Pekingu aj Šanghaji. Zverenec Ivana Lendla a Jamieho Delgada figuruje na druhej pozícii v hodnotení, takto vysoko prvý raz bol už 17. augusta 2009.

Trojnásobný grandslamový šampión, dvojnásobný olympijský víťaz a k tomu spoludržiteľ Davisovho pohára Murray môže byť najstarším novicom na vrchole hodnotenia od júna 1974, keď sa to podarilo Austrálčanovi Johnovi Newcombovi vo veku 30 rokov a 11 mesiacov.

Murray by bol 26. lídrom v histórii, prvým novým od 4. júla 2011, keď sa to podarilo práve Djokovičovi. Britov srbský rovesník je vo svojom treťom funkčnom období na čele od 7. júla 2014, panuje 121. týždeň v rade a dovedna 222. týždeň.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona