Tenista Mertiňák od septembra koučom v NTC, povedie Fabiana a Blaška

NETKY.SK • 26 August 2016, 15:49 • 2 min
Tenista Mertiňák od septembra koučom v NTC, povedie Fabiana a Blaška

BRATISLAVA - Tenista roka 2009 v SR Michal Mertiňák bude od septembra pracovať ako kouč v rámci programu Národného tenisového centra (NTC) v Bratislave. P

slovakia

left justify in out

Povedie Patrika Fabiana a Martina Blaška, ktorých dosiaľ pripravoval Milan Martinec. Český kouč preberie do konca roka Romanu Čisovskú (nar. 10. septembra 2002, TK Vysoké Tatry), novú členku NTC, národnú jednotku v kategórii starších žiačok a laureátku titulu Talent roka v bilančnej ankete STZ za rok 2015. Informáciu priniesol web Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Mertiňák začiatkom mesiaca pre SITA predznamenal, že jeho vlastná tenisová kariéra sa zo zdravotných dôvodov veľmi pravdepodobne skončila. "Utrhol som si achilovku na ľavej nohe, asi to už zabalím. Už si riešim prácu trénera," 3. augusta skonštatoval 36-ročný rodák z Považskej Bystrice Mertiňák, v spomenutej sezóne 2009 semifinalista štvorhry po boku Čecha Františka Čermáka na londýnskom koncoročnom výberovom šampionáte ATP World Tour Finals.

Držiteľ Ceny za oddanosť reprezentácii v Davisovom pohári od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) a niekdajší 12. muž deblového renkingu Mertiňák naposledy hral na medzinárodnej úrovni 3. marca na challengeri vo francúzskom Quimperi. Od augusta 2014 do februára 2016 pritom nútene pauzoval primárne pre operáciu lakťa dominantnej pravej ruky. Po návrate stihol iba štyri turnaje.

Mertiňák je bývalým 129. hráčom svetového rebríčka vo dvojhre. V roku 2006 triumfoval v singli na bratislavskom challengeri Slovak Open. Vo štvorhre nazbieral 13 trofejí na hlavnej profesionálnej úrovni ATP World Tour. V roku 2005 bol v debli vo štvrťfinále Wimbledonu s Dominikom Hrbatým, v rovnakej sezóne sa podieľal na prieniku tímu Slovenska až do finále Davis Cupu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona