Tenista Lacko hral percentuálne, v novej sezóne chce byť opäť agresívnejší

NETKY.SK • 12 December 2016, 15:15 • 2 min
Tenista Lacko hral percentuálne, v novej sezóne chce byť opäť agresívnejší

POPRAD - Slovenský tenista Lukáš Lacko nie je s uplynulou sezónou vyložene nespokojný, ale v rebríčku by bol radšej oveľa vyššie ako na 122. mieste. V roku 2016 sa 29-ročný piešťanský rodák netešil z víťazstva na turnaji, jeho stropom vo dvojhre bolo 3. kolo na najslávnejšom turnaji Wimbledone či finále challengerového turnaja v čínskom Kuang-čou.

slovakia

left justify in out

"Snažil som sa hrať percentuálny tenis, mať vysoký štandard. Výsledkom bolo, že som nezvládol asi 15 ťažkých trojsetových zápasov za sezónu. Bolo to dané tým, že som počas tých zápasov nevymýšľal, hral som percentuálny tenis a potom v závere, kde to bolo o jednej-dvoch loptičkách, kde sa už aj trochu riskuje, mi chýbala odvaha v porovnaní s minulosťou. Neprehral som síce ani jeden takzvaný ľahký zápas v sezóne, ale chýbali mi týždne, kde by som hral toptenis, vyhrával turnaje či dostal sa do finále. Také boli iba 1-2, chcel by som takých 5-6," vysvetlil Lukáš Lacko. Zároveň doplnil, že v novej sezóne sa opäť chystá niečo zmeniť vo svojom hernom prejave. "Chcel by som sa k vrátiť k tomu, aby som bol na kurte zase o čosi agresívnejší. A to aj na úkor možno horších dní."


Stodvadsiata druhá priečka v singlovom poradí ATP bývalému hráčovi svetovej päťdesiatky nezaručuje účasť v hlavnej súťaži na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (16.- 29. 1. 2017). Rovnako ako Jozef Kovalík (117.), Andrej Martin (137.) a Norbert Gombos (142.) teda smeruje do kvalifikácie pod horúcim austrálskym slnkom.


"Na 90% pocestujem do Austrálie. Je to môj najobľúbenejší grandslam spoločne s Wimbledonom. Ak sa dobre pripravím, mohol by som tam uhrať nejaký dobrý výsledok," uviedol Lacko, ktorý bol práve v Austrálii najďalej zo všetkých grandslamových turnajov. V roku 2012 tam stroskotal na Rafaelovi Nadalovi v 3. kole a toto svoje maximum z "veľkej štvorky" si vyrovnal dvakrát na wimbledonskej tráve vrátane práve skončenej sezóny.


Lacko čo-to povedal aj k vyriešeniu nedávnej kauzy v súvislosti s jeho neúčasťou v daviscupovom tíme Slovenska v septembrovom zápase play-off o účasť vo svetovej skupine v Austrálii. Pôvodne dostal pokutu 10 000 eur a podmienečné vylúčenie z reprezentácie Slovenska na jeden rok. Slovenský tenisový zväz medzitým informoval, že Lacko rovnako ako druhý "vinník" Martin Kližan sa kapitánovi Miloslavovi Mečířovi ospravedlnili a obaja sa so STZ dohodli na spôsobe vyriešenia pokuty. (Na vysvetlenie - obaja zo zdravotných dôvodov v septembri v Austrálii absentovali, pričom v nasledujúcom týždni už hrali na turnajoch.)


"Máme to už vyriešené. Všetko sa rozobralo v pozitívnom duchu a verím, že sa kolektív zase zomkne a bude dobrá atmosféra," uviedol Lacko. Na priamu otázku, či s ním môže kapitán Mečíř rátať vo februári v bratislavskom súboji 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny proti Maďarsku, odpovedal: "Budem plne k dispozícii, samozrejme, ak sa niečo nepredvídateľné nestane, ako napríklad zranenie."

 

K téme sa krátko vyjadril aj daviscupový kapitán Miloslav Mečíř. "Dohodli sme sa a verejne to už uzavreli. Stretli sme sa pred odvolacou komisiou a tiež na zväzovom sekretariáte. Sme spokojní s týmto východiskom. Je fajn, že obaja chlapci uznali, že by bolo lepšie, ak by cestovali do Austrálie. Myslím si, že Lukáš sa nechal trochu ovplyvniť tým, že nešiel Martin. Do budúcnosti je dobré, keď vedia, že reprezentácia je prvoradá, najmä ak majú podpísané zmluvy."


Lacko si minulý piatok odskočil z kondičného sústredenia vo Vysokých Tatrách do Popradu na hokejový zápas tenistov Slovensko - Česko (10:3), ale radšej zostal iba na striedačke. Nechcel hrať preto, aby si prípadne nespôsobil zranenie počas prípravy na novú sezónu. "Nevideli sme sa s chalanmi dlho, preto sa teším, že si večer sadneme a pokecáme," dodal Lacko, ktorý zatiaľ naposledy reprezentoval v Davisovom pohári ešte v marci 2015 doma proti Slovinsku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies