Tenista Andy Murray sa cíti byť primladý na titul Sir

NETKY.SK • 23 November 2016, 15:08 • 2 min
Tenista Andy Murray sa cíti byť primladý na titul Sir

LONDÝN - Pre britského lídra svetového rebríčka tenistov ATP vo dvojhre Andyho Murrayho by bol prípadný titul "rytier" veľkým vyznamenaním, ale osobne sa na takýto honor ešte necíti.

slovakia

left justify in out

"Je to najväčšia pocta, akú si v našej krajine môžete vyslúžiť. Povedal by som však, že na čosi také si pripadám byť primladý," povedal podľa BBC 29-ročný rodák zo škótskeho Dunblane Andy Murray v súvislosti s možným pribudnutím slovka "Sir" pred meno.

Vo dvojhre úspešnejší z bratov Murrayovcov je favoritom na prvenstvo v bilančnej ankete BBC Sports Personality of the Year, ako prvý v histórii by sa dočkal tretíkrát. "Nemám tušenie, kto vyhrá, v olympijskom roku je tá voľba vždy náročná," povedal už dvojnásobný zlatý medailista z OH, ktorému pri bilancovaní športového roka vo Veľkej Británii budú konkurovať napríklad triatlonista Alistair Brownlee, dráhová cyklistka Laura Trottová či bežec Mo Farah.

Slávnostné vyhlásenie sa uskutoční 18. decembra v Birminghame. Murray v minulosti triumfoval v rokoch 2013 a 2015. Po dva razy uspeli aj motoristi Nigel Mansell a Damon Hill a boxer Henry Cooper.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies