Tenis:'Cibulková do semifinále dvojhry: "Víťazstvo nad Kuznecovovou sa cení"

NETKY.SK • 17 Jún 2011, 11:40 • 2 min
Tenis:'Cibulková do semifinále dvojhry: "Víťazstvo nad Kuznecovovou sa cení"

Tenis:'Cibulková do semifinále dvojhry: "Víťazstvo nad Kuznecovovou sa cení"

slovakia

left justify in out

p>img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA na tráve v holandskom Hertogenboschi (dotácia 220.000 dolárov). Vo štvrťfinále si ako nasadená päťka poradila s dvojkou "pavúka" Ruskou Svetlanou Kuznecovovou v troch setoch 7:5, 4:6 a 6:2. Zápas vo štvrtok večer v treťom sete za stavu 3:0 pre Slovenku prerušili pre dážd. Cibulková, ktorá v úvodnom dejstve odvrátila päť setbalov, zdolala šampiónku Roland Garros z roku 2009 štvrtýkrát za sebou a vo vzájomnej bilancii sa ujala vedenia 4:3.
      V dueli o postup do tretieho singlového finále v kariére nastúpi Cibulková v piatok popoludní proti siedmej nasadenej Talianke Robertte Vinciovejs, s ktorou má priaznivú bilanciu 2:0. V tomto roku v austrálskom Brisbane i vlani v mexickom Monterrey ju zdolala v dvoch setoch. V Hertogenboschi má už teraz istú prémiu 10.400 dolárov a 130 bodov do svetového rebríčka. Cibulkovej sa na holandskej tráve darí aj vo štvorhre. Spoločne s Taliankou Flaviou Pennettovou postúpili už do finále, kde ich čaká český pár Klára Zakopalová, Barbora Záhlavová Strýcová.  
      Cibulkovéj nevyšiel úvod zápasu s Kuznecovovou, keď v druhom geme stratila podanie a prehrávala 0:2. Slovenka rýchlo vyrovnala na 2:2 a za stavu 4:4 mala k dispozícii tri brejkbaly, nevyužila ich však a pri zhode zápas na vyše dve hodiny prerušili pre dážď. Po návrate na kurt čelila Cibulková za stavu 4:5 pri vlastnom podaní piatim setbalom, no odvrátila ich, v ďalšom geme prelomila Kuznecovovej podanie a prvý set napokon získala vo svoj prospech. V druhom sete si Cibulková po brejku vo štvrtom geme vybudovala náskok 4:2, Kuznecovová však potom získala štyri gemy v rade a vynútila si tretí set. Na začiatku rozhodujúceho dejstva si Cibulková po dvoch brejkoch vybudovala náskok 3:0. Vzápätí sa Hertogenboschi opäť rozpršalo a tak sa dohrávalo až v piatok. Cibulková už dotiahla zápas do úspešného konca, keď za stavu 5:2 premenila pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal.
      Cibulková bola po postupe do semifinále spokojná. "Víťazstvo nad Kuznecovovou sa vždy cení. So Svetou sa dobre poznáme a vždy sú to ťažké a vyrovnané zápasy. Hrali sme spolu už na všetkých možných povrchoch, teraz prvýkrát na tráve. Som rada, že sa mi podarilo nadviazať na triumf z Madridu, kde som hrala naozaj veľmi dobre. Dnes ma čaká náročný program, po semifinále ma čaká ešte finále debla, no verím, že to zvládnem," povedala Cibulková v prvom interview priamo na kurte.        
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies