Tenis-Wimbledon: Rybáriková proti Azarenkovej, Cibulkovú čaká Lučičová

NETKY.SK • 17 Jún 2011, 11:38 • 2 min
Tenis-Wimbledon: Rybáriková proti Azarenkovej, Cibulkovú čaká Lučičová

Tenis-Wimbledon: Rybáriková proti Azarenkovej, Cibulkovú čaká Lučičová

slovakia

left justify in out

p>img

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone proti štvrtej nasadenej Bieloruske Victorii Azarenkovej. Rozhodol o tom piatkový žreb. Dominika Cibulková sa na tráve All England Clubu ako nasadená dvadsaťštvorka na úvod stretne s Chorvátkou Mirjanou Lučičovou, Danielá Hantuchová si ako turnajová dvadsaťpäťka zmeria sily s kvalifikantkou. Šancu dostať sa do hlavnej súťaže ešte majú Karol Beck, Lukáš Lacko a Zuzana Kučová, ktorých v piatok čakalo finále kvalifikácie.
      V ženskej dvojhre je nasadenou jednotkou Dánka Caroline Wozniacka, ktorá si skríži rakety so Španielkou Arantxou Parrovou Santonjovou. Obhajkyňa titulu Američanka Serena Williamsová ako turnajová osmička nastúpi proti Francúzke Aravane Rezaiovej. Obhajca trofeje v mužskej dvojhre najvyššie nasadený Španiel Rafael Nadal bude na úvod čeliť Američanovi Michaelovi Russellovi. Druhého nasadeného grandslamového rekordéra Švajčiara Rogera Federera čaká Kazach Michail Kukuškin, turnajovú trojku Srba Novaka Djokoviča Francúz Jeremy Chardy. Obaja môžu podobne ako na Roland Garros naraziť na seba v semifinále. Na parížskej antuke triumfoval v štyroch setoch Federer a pripravil Djokovičovi prvú tohtoročnú prehru.
      Najväčším ťahákom prvého kola by mal byť súboj Američana Johna Isnera s Francúzom Nicolasom Mahutom. Obaja nastúpia proti sebe rok po tom, čo vo Wimbledone odohrali najdlhší zápas v tenisovej histórii. Isner zvíťazil v dueli, ktorý sa dohrával počas troch dní, 6:4, 3:6, 6:7 (7), 7:6 (3), 70:68. Stretnutie sa hralo na kurte č. 18 a aktéri na ňom strávili nekonečných 11 hodín a päť minút. Žreb prvého kola zaujalo aj svetovú štvorku Brita Andyho Murrayho. "Isner proti Mahutovi v prvom kole Wimbledonu po minuloročnom zápase je tá najúžasnejšia vec, akú som kedy videl v tenise. Myslí si ešte niekto, že by mali hrať na centrálnom kurte?," uviedol Murray na sociálnej sieti Twitter.      
      
      žreb Sloveniek vo Wimbledone:
      Dominika CIBULKOVÁ (24-SR) - Mirjana Lučičová (Chor.), Daniela HANTUCHOVÁ (25-SR) - kvlaifikantka, Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Victoria Azarenková (4-Biel.)
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies