USO: Serena Williamsová už je pred Navrátilovou

NETKY.SK • 4 September 2016, 09:14 • 2 min
USO: Serena Williamsová už je pred Navrátilovou

NEW YORK - Americká svetová jednotka Serena Williamsová suverénne postúpila do osemfinále dvojhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny US Open v New Yorku, keď zdolala Švédku Johannu Larssonovú za 59 minút 6:2, 6:1.

slovakia

left justify in out

Na esá favoritka triumfovala 6:0 a vo víťazných úderoch 24:5. Jediný brejkbal súperky (prvý na celom turnaji) hravo zlikvidovala, sama jej vzala štyri razy podanie. Najmä v závere zápasu S. Williamsová brutálne dominovala, keď získala posledných 14 loptičiek, čiže predviedla tri tzv. čisté hry. Na otázku, ako a má pravé rameno, na ktoré si sťažovala pred začiatkom US Open, Serena pohodovo odvetila: "Zrejme už úplne v poriadku." Jej trénerský konzultant Patrick Mouraglou k tejto téme poznamenal: "Nemá bolesti, všetko sa vrátilo do normálu. Hrá aj servuje naplno, takže naozaj pohoda. Všetko má pod kontrolou. Jej hra je múdra a rozvážna, samozrejme, k perfektnosti má ešte ďaleko."

Mladšia zo sestier Williamsových upravila svoje zápasové singlové skóre z tzv. Majors na 307:42, čím sa v historickom rebríčku úspešnosti dostala pred Martinu Navrátilovú. Americká legenda s českým rodiskom ukončila kariéru s bilanciou 306:49. Serena sa 307. zápasovým triumfom na GS zároveň vyrovnala inej legende - Rogerovi Federerovi, ktorý v tzv. otvorenej tenisovej ére nazbieral rovnaký počet víťazných stretnutí na turnajoch elitnej štvorky. "Je to skvelý pocit a zároveň supervzácnosť. Tiež to znamená, že hrám už tenis poriadne dlho, čiže dlhovekosť je to, čo asi cítim," odpovedala S. Williamsová na tlačovej konferencii na otázku, ako vníma predstihnutie M. Navrátilovej.

Osemfinálovou súperkou S. Williamsovej bude Kazaška Jaroslava Švedovová (bilancia 4:0), ktorá v doterajšom priebehu turnaja rovnako ako jej súperka ešte nestratila ani jeden set a zatiaľ pozoruhodne pokračuje aj vo štvorhre a mixe. "Je to nebezpečná hráčka, ale myslím si, že Serena je ešte nebezpečnejšia," narýchlo predznamenal pred 4. kolom P. Mouratoglou.

Fenomenálna Američanka hrá v hlavnej súťaži v lokalite Flushing Meadows už po sedemnásty raz a šestnástykrát je v osemfinále. Premiérovo sa na newyorskom "harde" predstavila ešte v roku 1998. Už o rok neskôr sa tešila z prvého titulu, celkovo ich nazbierala šesť a desaťkrát sa dostala minimálne do semifinále. Vlani v tejto fáze senzačne prehrala s Taliankou Robertou Vinciovou, ktorá ju obrala o šancu zavŕšiť tzv. kalendárny Grand Slam, čiže víťazstvá na všetkých štyroch turnajoch veľkej štvorky v jednom roku. Teraz sa pokúša o zisk rekordného 23. titulu z turnajov veľkej štvorky, čím by sa historicky dostala pred Nemku Steffi Grafovú.

Dvojhra žien - 3. kolo:
Serena Williamsová (USA-1) - Johanna Larssonová (Švéd.) 6:2, 6:1


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona