Tenis-US Open: Lacko po prehre s Murraym: "Katastrofálne som podával"

NETKY.SK • 2 September 2010, 11:44 • 2 min
Tenis-US Open: Lacko po prehre s Murraym: "Katastrofálne som podával"

Tenis-US Open: Lacko po prehre s Murraym: "Katastrofálne som podával"

slovakia

left justify in out

img

Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Pri premiére v hlavnej súťaži vo Flushing Meadows podľa očakávania prehral s nasadenou štvorkou Škótom Andym Murraym za 1:51 h v troch setoch 3:6, 2:6 a 2:6. Lacko napriek sympatickému výkonu na centrálnom dvorci Arthura Ashea nenašiel účinný recept na skvelé podávajúceho i returnujúceho súpera, ktorý pred dvomi rokmi postúpil na US Open až do finále. Slovensko tak prišlo v New Yorku aj o druhé želiezko v mužskom singli, grandslamový debutanr Martin Kližan sa s turnajom rozlúčil tiež hneď v úvodnom kole po hladkej prehre so Španielom Juanom Carlosom Ferrerom.
Murray od úvodných minút duelu s Lackom potvrdzoval úlohu papierového favorita. Rodák z Dunblane vo štvrtom geme po skvelom lobe prelomil Lackovo podanie a po potvrdeni brejku si vybudoval náskok 4:1. Slovenský daviscupový reprezentant v ďalších minútach vzdoroval, predviedol viacero víťazných forhendových longlajnov, no Murray už prvý set dotiahol do úspešného konca. V druhom dejstve Lacko hneď v úvodnej hre stratil vlastné podanie. Najlepší slovenský singlista síce hneď vzápätí kontroval rebrejkom, no od stavu 1:1 získal už iba jeden gem. Murray tvrdými údermi od základnej čiary dostával Lacka pod tlak a pripravoval si dobré pozície na zakončenie výmen. Aj tretí set bol jasne v réžii Murrayho, ktorý dvakrát Lacka brejkol a za stavu 5:2 premenil pri vlastnom podaní v poradí druhý mečbal.
Lacko bol po hladkej prehe zo svojho výkonu sklamaný. "Z mojej strany to bol dnes dosť zlý zápas. Radšej ani nechcem vidieť štatistiku podania, lebo môj servis bol dnes katastrofálny. Keď som chcel hrať s ním pomaly, rozobral ma zozadu, keď som chcel hrať rýchlo, tak mi zasa nevychádzali varianty. Murray hral solídne, ja som dnes nehral dobrý tenis a čím ďalej som bol zo svojho výkonu nervóznejší. Súper hral presne to, čo som očakával, že bude hrať. Držal loptu a dobre servoval. V dlhých výmenách vždy zahral prvý presnejšiu loptu a pripravil si dobrú situáciu na zakončenie," povedalô pre TASR Lacko, ktorý ešte v New Yorku po boku Švajčiara Marca Chiudinelliho pokračuje vo štvorhre.
Murray bol po postupe do 2. kola spokojný. "Som rád, že sa mi podarilo vyhrať v troch setoch. Nebolo to však ani zďaleka také jednoznačné, ako ukazuje konečný výsledok. Keď som bol na veternej strane, mojim úderom chýbala potrebná dĺžka, čo Lacko viackrát využil. Celkovo som však s mojím úvodným vystúpením na tohtoročnom US Open spokojný," povedal Murray pre akreditované médiá.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona