Tenis-US Open: Cibulková vo štvrťfinále proti Wozniackej: "Caroline nemá výkyvy"

NETKY.SK • 7 September 2010, 12:12 • 2 min
Tenis-US Open: Cibulková vo štvrťfinále proti Wozniackej: "Caroline nemá výkyvy"

Tenis-US Open: Cibulková vo štvrťfinále proti Wozniackej: "Caroline nemá výkyvy"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open stretne s najvyššie nasadenou Dánkou Caroline Wozniackóu. Vlaňajšia finalistka z Flushing Meadows si v osemfinále poradila s bývalou svetovou jednotkou Ruskou Mariou Šarapovovou v dvoch setoch 6:4 a 6:3.
      Cibulková má zatiaľ s Wozniackou negatívnu bilanciu 1:4, pred dvomi týždňami na turnaji v New Havene jej v osemfinále podľahla 4:6 a 1:6. Slovenka bola úspešná iba v prvom vzájomnom dueli v roku 2007 v Pekingu, kde vyhrala v troch setoch. "Caroline nemá výkyvy, hrá konštantne a počas celého zápasu si dokáže udržať vysoký štandard. Má skvelú formu, vyhrala turnaje v Montreale i v New Havene a na US Open ešte nestratila ani set. Určite však vopred neskladám zbrane a pokúsim sa ju prekvapiť. Pôjdem na kurt s cieľom vyhrať. V New Havene to bol do stavu 4:2 v prvom sete z mojej strany veľmi dobrý zápas. Ak chcem uspieť, musím hrať agresívne a nedovliť jej, aby ma ona tlačila," povedala Cibulková, ktorá by v prípade triumfu nad Wozniackou a postupu do semifinále vyrovnala svoje grandslamové maximum z vlaňajšieho Roland Garros. Vďaka zisku 900 bodov do rebríčka WTA by navyše na poste slovenskej jednotky vystriedala Danielu Hantuchovú, ktorá neobhájila vlaňajšie osemfinále, keď v 3. kole prehrala s Ruskou Jelenou Dementievovou.
      Wozniacka ťahá 13-zápasovú víťaznú šnúru, na US Open stratila zatiaľ iba desať gemov. "Mám lepšiu kondičku i psychiku ako v minulosti. Hrám s oveľa väčším sebavedomím a viac si verím. Dôležité je aj to, že dokážem hrať oveľa variabilnejšie a voliť vhodné kombinácie úderov," povedala pre akreditované médiá Wozniacka po osemfinálovom triumfe nad Šarapovovou. "Proti Marii som predviedla naozaj dobrý tenis, aktívnou hrou som ju nútila k chybám. Som veľmi spokojná," dodala Dánka. Šarapovová zložila svojej premožiteľke kompliment. "Caroline hrá v životnej forme a ak bude pokračovať v takýchto výkonoch až do konca turnaja, má veľkú šancu vyhrať US Open," nechala sa počuť Ruska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona