Tenis: Talianky povedie proti Slovensku nová kapitánka Garbinová

NETKY.SK • 4 Október 2016, 13:50 • 2 min
Tenis: Talianky povedie proti Slovensku nová kapitánka Garbinová

RÍM - Tathiana Garbinová povedie tenistky Talianska vo februárovom stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie proti Slovensku. V kapitánskej funkcii nahradila Corrada Barazzuttiho, ktorý bude naďalej pôsobiť v úlohe šéfa daviscupového tímu. Informovala o tom oficiálna stránka Talianskej tenisovej federácie.

slovakia

left justify in out

Barazzutti získal s talianskym fedcupovým tímom štyri tituly - v rokoch 2006, 2009, 2010 a 2013. "V mene celého talianskeho tenisu chcem poďakovať Coradovi za skvelú robotu. Spolu s našimi fantastickými dievčatami dosiahol mnoho úspechov a postaral sa o to, že taliansky fedcupový tím patril dlhé roky medzi najsilnejšie na svete," povedal prezident FIT Angelo Binaghi.

 

Pre Garbinovú je pôsobenie v úlohe fedcupovej kapitánky veľká výzva. "Je to pre mňa obrovská česť vystriedať pri fedcupovom kormidle muža, ktorý písal históriu talianskeho tenisu. Urobím všetko pre to, aby som sa vedeniu federácie odvďačila za prejavenú dôveru. Je to pre mňa jedinečná príležitosť. Náš cieľ je jasný - chceme sa čo najrýchlejšie vrátiť do svetovej skupiny. Prvý krok na ceste medzi elitu musíme spraviť vo februárovom domácom dueli proti Slovensku," nechala sa počuť bývalá svetová dvadsaťdvojka.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies