Po dráme trvajúcej 3:38 h Murray cez Raonica do finále

NETKY.SK • 19 November 2016, 19:07 • 2 min
Po dráme trvajúcej 3:38 h Murray cez Raonica do finále

LONDÝN - Britský tenista Andy Murray sa stal prvým finalistom turnaja majstrov v Londýne.

slovakia

left justify in out

V úvodnom sobotňajšom semifinále si líder svetového rebríčka poradil v londýnskej O2 aréne so štvrtým nasadeným Kanaďanom Milošom Raoničom v trojsetovom zápase 5:7, 7:6 (5) a 7:6 (9). Dramatický duel trval 3 hodiny a 38 minút a je tak najdlhší v histórii podujatia.

 

Domáci hráč sa o celkový triumf pobije s lepším z druhej semifinálovej dvojice Novak Djokovič (2-Srb.) - Kei Nišikori (5-Jap.).

 

Murray odštartoval zápas na príjme a čistou hrou sa ujal vedenia, po ďalšej zvýšil na 2:1. Aj jeho súper si však svoje podanie strážil, navyše hral agresívnejšie a v piatej hre si vypracoval prvý brejkbal zápasu. Ten ešte nevyužil. V prvej sade bol rozhodujúci deviaty gem. Murray sa dostal pod tlak, znervóznel, navyše ho rozhodca prvýkrát napomenul za zdržovanie a neuspel ani so svojím posledným "challengom". Síce dokázal odvrátiť ďalšie dva brejky a dostal sa do vedenia 5:4, no to bolo z jeho strany všetko. V jedenástom geme prišiel dvojchybou o servis a Raonič potvrdil brejk pri svojom podaní a set získal pomerom 7:5.

 

V tretej hre druhej časti využil ďalší brejkbal a viedol 2:1, ale potom Murray opäť "naštartoval" a po dvoch čistých hrách otočil na 3:2. Následne si už obaja hráči dokázali udržať servis a tak o druhom sete musel rozhodnúť až tajbrejk. V ňom sa Raonič dotiahol z 1:4 na 5:5, no ďalšie dve loptičky patrili skúsenejšiemu Britovi, ktorý získal druhý set a vyrovnal na 1:1.

 

Aj tretí bol veľmi vyrovnaný. Murray v druhom geme odvrátil dva brejkbaly súpera. V deviatom sa sám dostal po chybách Raoniča k trom brejkbalom a premenil hneď prvý - 5:4, no rozhodnutie neprišlo. Kanaďan nezložil zbrane, vyrovnal stav setu na 5:5 a dramatický duel pokračoval. Obaja si ešte ukradli po podaní a tak aj záverečný ste dospel do tajbrejku. Murray v ňom nakoniec vyhral 11:9, keď premenil svoj štvrtý mečbal a postúpil do svojho premiérového finále na turnaji majstrov.

 

"Bolo to veľmi ťažké, musel som tvrdo bojovať, aby som to dotiahol do konca. Tajbrejk ponúkol krásne výmeny a nakoniec som to dokázal. Myslím si, že sme si obaja užívali skvelú atmosféru. Bolo to úžasné. Finále bude po takomto zápase náročné, ale dám do toho všetko," povedal v televíznom rozhovore Murray, ktorý zaznamenal 23. víťazstvo v rade.

 

tenisový turnaj majstrov

Andy Murray (1.-V. Brit.) - Miloš Raonič (4-Kan.) 5:7, 7:6 (5), 7:6 (9)

 

druhé sobotňajšie semifinále:

21.00 h SEČ: Novak Djokovič (2-Srb.) - Kei Nišikori (5-Jap.)

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies