Tenis-Masters: Djokovič zdolal Nišikoriho a je prvým finalistom v Londýne

NETKY.SK • 15 November 2014, 17:06 • 2 min
Tenis-Masters: Djokovič zdolal Nišikoriho a je prvým finalistom v Londýne

LONDÝN - Prvým finalistom Turnaja majstrov v Londýne sa stal srbský tenista Novak Djokovič, ktorý v úvodnom sobotňajšom semifinále zdolal Japonca Keia Nišikoriho v troch setoch 6:1, 3:6 a 6:0. Zápas trval 88 minút.

slovakia

left justify in out

V nedeľňajšom finále so začiatkom o 19.00 h sa najvyššie nasadený hráč a dvojnásobný obhajca titulu stretne s úspešnejším zo švajčiarskeho semifinálového derby medzi Rogerom Federerom a Stanom Wawrinkom (sobota o 21.00 SEČ).
      

Djokovič má istotu, že ukončí kalendárny rok tretíkrát v kariére na pozícii svetovej jednotky. Definitívne o tom rozhodol už jeho piatkový triumf v A-skupine Turnaja majstrov nad Tomášom Berdychom. Proti Nišikorimu potvrdil zverenec nemecko-slovenského trénerského dua Boris Becker - Marián Vajda skvelú fazónu. Slabou útechou pre Japonca môže byť fakt, že až vo štvrtom dueli na prestížnom podujatí sa mu ako prvému podarilo uchmatnúť Djokovičovi aspoň set.
      

Djokovič si v prvom dejstve spoľahlivo držal servis a vo štvrtej hre mal pri súperovom podaní výhodu dvoch brejkbalov. Podarilo sa mu premeniť druhý a Nišikorimu odskočil na 3:1. Po následnom potvrdení brejku viedol Srb už 4:1 a opraty prvého setu držal pevne v rukách. Nišikori sa pri svojom podaní trápil a v šiestej hre oň druhýkrát po sebe prišiel, keď ho "Nole" dokázal získať cez výhodu. Favorizovaný Srb bez väčších ťažkostí získal set vo svoj prospech - 6:1. Rozhodený Nišikori sa nedokázal otriasť a pri svojom podaní prehral úvodnú hru druhého setu. Následne sa mu však podaril ten istý kúsok pri servise súpera a vrátil sa do hry. Pri vedení 4:3 Nišikori druhýkrát prelomil "Noleho" servis a bezpečne dopodával na 6:3. V rozhodujúcom dejstve sa však Djokovič zmobilizoval a nedovolil Nišikorimu uhrať ani gem - 6:0.


Djokovič sa debutantovi medzi elitou druhýkrát revanšoval za septembrovú prehru v semifinále US Open. Nedávno na turnaji v Paríži zdolal Nišikoriho 6:2, 6:3 a vo vzájomnej bilancii tak vedie 3:2. "Kei hral fantasticky a má za sebou najlepšiu sezónu v kariére. V treťom sete však spravil niekoľko zbytočných dvojchýb, ktoré ho vyviedli z koncentrácie a stáli ho lepší výsledok. Teraz si potrebujem oddýchnuť a dobre sa pripraviť na zajtra. Druhé semifinále medzi Rogerom a Stanom si vychutnám pred televíziou, dám si k nemu popcorn a pôjdem spať," povedal Djokovič.

      Turnaj majstrov - semifinále:
      Novak Djokovič (1-Srb.) - Kei Nišikori (4-Jap.) 6:1, 3:6, 6:0




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona