Tenis-Fed: V úvodnej dvojhre duelu SR - ČR Hantuchová proti Šafářovej

NETKY.SK • 4 Február 2011, 12:40 • 2 min
Tenis-Fed: V úvodnej dvojhre duelu SR - ČR Hantuchová proti Šafářovej

Tenis-Fed: V úvodnej dvojhre duelu SR - ČR Hantuchová proti Šafářovej

slovakia

left justify in out

img

Daniela Hantuchová a Lucie Šafářová nastúpia v sobotu o 14.00 v bratislavskom NTC proti sebe v úvodnej dvojhre stretnutia 1. kola svetovej skupiny tenisového Pohára federácie medzi Slovenskom a Českom. V druhom singli si na tvrdom povrchu Premier zmerajú sily slovenská dvojka Dominika Cibulková a česká jednotka Petra Kvitová. Rozhodol o tom piatkový žreb v NTC.
      Nedelňajší program otvorí o 12.00 súboj tímových jednotiek Hantuchovej a Kvitovej, v poslednej dvojhre si skrížia rakety Cibulková a Šafářová. Do záverečnej štvorhry nominoval slovenský kapitán Matej Lipták pár Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, v českom družstve by sa mali predstaviť Barbora Záhlavová Strýcová a Květa Peschkeová.
      Hlavným rozhodcom je Nemec Sören Friemel, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Grékyňa Eva Asderakiová a Francúz Emmanuel Joseph. Hrá sa s loptičkami Wilson Australian Open. Vo fedcupovej histórii pôjde o štvrtý vzájomný zápas oboch tímov, vo všetkých doterajších dueloch boli úspešne Češky. V poslednom súboji v 1. kole II. svetovej skupiny na brnianskom Výstavisku vo februári 2008 zvíťazili Pálove zverenky tesne 3:2, keď o svojom triumfe rozhodli až v záverečnej štvorhre.
      Slovenské tenistky sa predstavia medzi fedcupovou elitou po sedemročnej prestávke. Účasť medzi najlepšou osmičkou si vybojovali vlani v apríli vďaka víťazstvu 3:2 nad Srbskom v belehradskej Arene.
      
      1. kolo svetovej skupiny Pohára federácie:
      SLOVENSKO - Česko
      sobota:
      14.00 Daniela Hantuchová - Lucie Šafářová, Dominika Cibulková - Petra Kvitová
      nedeľa:
      12.00 Hantuchová - Kvitová, Cibulková - Šafářová, Hantuchová, Magdaléna Rybáriková - Barbora Záhlavová Strýcová, Květa Peschkeová

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies