Tenis-Fed: Cibulková po zisku prvého bodu: Proti Abandovej to bol boj

NETKY.SK • 16 Apríl 2016, 14:33 • 2 min
Tenis-Fed: Cibulková po zisku prvého bodu: Proti Abandovej to bol boj

BRATISLAVA - Slovenské tenistky vedú po úvodnej dvojhre barážového stretnutia o účasť v I1. svetovej skupiny Pohára federácie nad Kanadou 1:0.

slovakia

left justify in out

O prvý bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa na antuke v bratislavskom NTC postarala slovenská dvojka Dominika Cibulková, ktorá si poradila s kanadskou jednotkou Francoise Abandovou za dve hodiny 4:6, 6:3, 6:1. V druhom singli si zmerali sily Anna Karolína Schmiedlová a Alexandra Wozniaková.

 

Abandová hneď v úvodnom geme prelomila podanie Cibulkovej a výhodu brejku pretavila v zisk prvého setu. Kanaďanka kvalitne servovala, dokázala držať so Slovenkou krok pri dlhých výmenách od základnej čiary a zakončovať víťaznými forhendmi, V druhom dejstve Cibulková, pre ktorú to bol prvý zápas na antuke po takmer dvojročnej prestávke, pridala na agresivite. Po rýchlom brejku odskočila súperke na 4:1 a vynútila si rozhodujúci set. V ňom ovládla dvorec v Aegon aréne a nadviazala na triumf nad Abandovou z Montrealu 2014.

 

"Bol to veľmi ťažký zápas. Vedela som, že proti Abandovej to bude boj. Prvý zápas na antuke nikdy nie je ľahký, navyše súperka nemala čo stratiť a hrala naozaj veľmi dobre. Riskovala, triafala lajny, dobre podávala. Dôležité bolo, že po strate prvého setu som nespanikárila, postupne som sa rozohrala a dostala do dobrého tempa. Na konci druhého setu som cítila, že sa láme zápas. Zlepšila som podanie, tajming i prácu nôh. Dvojhodinový duel dá zabrať, no teraz po víťazstve som plná adrenalínu," povedala Cibulková v prvej reakcii pre RTVS.

 

Vo fedcupovej histórii ide o tretí vzájomný súboj oboch krajín, stav je nerozhodný 1:1. Slovenky majú Kanaďankám čo odplácať. V apríli 2014 totiž prehrali na harde v Quebecu 1:3 a vypadli zo svetovej skupiny. Začiatkom februára podľahli doma Austrálii 2:3 a rovnako ako vlani musia bojovať o zotrvanie v druhej najlepšej osmičke. Kanaďanky pricestovali do Bratislavy bez svojej líderky Eugenie Bouchardovej, ktorá utrpela minulý týždeň na turnaji v americkom Charlestone zranenie brušného svalu.

 

baráž o účasť v II. svetovej skupiny Pohára federácie:

Slovensko - Kanada 1:0 po úvodnej dvojhre

Dominika Cibulková - Francoise Abandová 4:6, 6:3, 6:1

nasleduje Anna Karolína Schmiedlová - Aleksandra Wozniaková

nedeľa 13.00 Schmiedlová - Abandová, Cibulková - Wozniaková, Jana Čepelová, Cibulková - Sharon Fichmanová, Charlotte Robillardová-Millettová

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies