Tenis-DC: V stretnutí Slovensko - Portugalsko na úvod Kližan proti Eliasovi

NETKY.SK • 13 September 2012, 11:27 • 2 min
Tenis-DC: V stretnutí Slovensko - Portugalsko na úvod Kližan proti Eliasovi

Tenis-DC V stretnutí Slovensko - Portugalsko na úvod Kližan proti Eliasovi - Tenis Slovenská tenisová jednotka Martin Kližan a portugalská dvojka Gastao Elias nastúpia v piatok o 15. 00 proti sebe v úvodnej dvojhre stretnutia 2.

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenisová jednotka Martin Kližan a portugalská dvojka Gastao Elias nastúpia v piatok o 15.00 proti sebe v úvodnej dvojhre stretnutia 2. kola play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára. V druhom singli si tvrdom povrchu Premier v bratislavskom NTC zmerajú sily slovenská dvojka Lukáš Lacko a portugalská jednotka Joao Sousa. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v NTC.
      V sobotňajšej štvorhre so začiatkom o 14.00 sa v slovenskom drese predstavia Filip Polášek s Michalom Mertiňákom, Portugalčania predbežne nominovali pár Joao Sousa, Elias. Nedeľňajší program otvorí o 14.OO SEČ súboj tímových jednotiek Kližana s Joaom Sousom, v záverečnej dvojhre sa stretnú Lacko s Eliasom. Portugalsko pricestovalo do Bratislavy bez dvoch najskúsenejších hráčov Frederica Gila a Ruia Machada, ktorých trápia zranenia. Hlavným rozhodcom duelu bude Brit Alan Mills, v úlohe empajrových sa predstavia Novozélanďan Blaze Trifonovski a Slovák Michal Varmus. Hrá sa s loptičkami Wilson Australian Open.
      Slováci majú portugalskému tímu čo odplácať, vlani v marci totiž prehrali v dueli 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davis Cupu na antuke v stredisku Cruz Quebrada neďaleko Lisabonu 1:4. O jediný bod sa vtedy postarali Mertiňák s Poláškom. Dva portugalské body získal Machado, ktorý zdolal Kližana i Lacka, tretí pridal Gil. Mečířovi zverenci prehrali začiatkom februára v glasgowskej Braehead aréne s Veľkou Britániou 2:3 a po štvrtý raz za sebou ich čakajú záchranárske práce. Vlani zvíťazili v 2. kole play off v NTC nad Ukrajinou 4:1, rovnakým pomerom triumfovali v septembri 2010 v Minsku nad domácim Bieloruskom a v roku 2009 deklasovali doma Macedónsko 5:0.

       žreb stretnutia 2. kola play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára Slovensko - POrtugalsko:
      piatok 15.00: Martin Kližan - Gastao Elias, Lukáš Lacko - Joao Sousa  
      sobota: 14.00: Filip Polášek, Michal Mertińák - J. Sousa, Elias -       nedeľa: 14.00: Kližan - J. Sousa, Lacko - Elias/P. Sousa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies