Tenis-DC: Slováci privítajú vo februárovej kvalifikácii Kanadu

NETKY.SK • 30 Október 2018, 13:00 • 2 min
Tenis-DC: Slováci privítajú vo februárovej kvalifikácii Kanadu

LONDÝN - Slovenskí tenisti privítajú v kvalifikácii o postup na finálový turnaj Davisovho pohára Kanadu.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom utorňajší dodatočný žreb v londýnskej centrále ITF. Hrať sa bude 1.2. februára, víťaz zápasu si vybojuje účasť v Madride.

 

Finálový turnaj Davisovho pohára sa uskutoční 18.-24. novembra 2019 na harde v aréne La Caja Magica za účasti 18 tímov. Istú účasť má kvarteto tohtoročných semifinalistov Francúzsko, Chorvátsko, Španielsko, USA a dvaja držitelia voľných kariet Argentína s Veľkou Britániou, Doplní ich tucet úspešných tímov z kvalifikácie.

 

Slovensko si zahrá vo svetovej skupine po 13-ročnej prestávke. Účasť medzi elitou si zabezpečilo vďaka víťazstvu 3:1 nad Bieloruskom na antuke v NTC. Hlavným strojcom triumfu bol Martin Kližan, ktorý vyhral obe dvojhry a po boku Filipa Poláška uspel aj vo štvorhre.

 

img

Martin Kližan

Zdroj: TASR

 

S Kanadou majú Slováci priaznivú bilanciu 1:0. V septembri 1997 zvíťazili v Montreale 4:1 a prvýkrát v histórii postúpili do svetovej skupiny. Dva body vtedy získal Dominik Hrbatý, terajší kapitán slovenského tímu, o ďalšie dva sa zaslúžil Karol Kučera.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies