Tenis: Cibulková:"Verím, že v derby proti Čechom uspejem ja i hokejisti"

NETKY.SK • 5 Máj 2011, 07:30 • 2 min
Tenis: Cibulková:"Verím, že v derby proti Čechom uspejem ja i hokejisti"

Tenis: Cibulková:"Verím, že v derby proti Čechom uspejem ja i hokejisti"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na prestížnom antukovom turnaji WTA v Madride (dotácia 3,5 milióna eur). Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana si v osemfinále poradila s ôsmou nasadenou Ruskou Mariou Šarapovovou za 1:46 h v dvoch setoch 7:5 a 6:4.
      Cibulková nadviazala na triumf nad bývalou svetovou jednotkou zo štvrťfinále Roland Garros z roku 2009 a vyrovnala vzájomnú bilanciu na 2:2. V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok proti Češke Petre Kvitovej, s ktorou má negatívnu bilanciu 0:2. V tomto roku s ňou prehrala na turnaji v austrálskom Brisbane i v zápase 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie v bratislavskom NTC.  Cibulková má v Madride už teraz istú prémiu 57.500 eur a 250 bodov do rebríčka WTA.
      Cibulková v úvode zápasu so Šarapovovou dvakrát stratila podanie, vždy však dokázala odpovedať rebrejkom a po brejku v ôsmom geme sa ujala vedenia 5:3. Šarapovová síce vyrovnala na 5:5, no koncovka setu patrila Cibulkovej. Slovenská jednotka sa dostala na koňa a v druhom dejstve si po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:0. Šarapovová síce vyrovnala na 4:4, no v závere setu sa opäť presadila Cibulková, ktorá v desiatom geme premenila pri podaní Rusky hneď prvý mečbal.
      Cibulková po triumfe nad Šarapovovou netajila spokojnosť. "Postup do štvrťfinále kvalitne obsadeného turnaja v Madride je super výsledkom. Proti Šarapovovej som odohrala kvalitný zápas plný tvrdých výmen. V prvých dvoch-troch gemoch to nebolo podľa mojich predstáv, no postupne som sa dostala do dobrého tempa. Počas celého duelu som veľmi dobre behala- Servis mi síce príliš nešiel, no vychádzali mi returny i kontry, čo bol základ úspechu. V druhom sete za stavu 4:0 som si skomplikovala situáciu. Šarapovová je hráčka, ktorá sa dokáže chytiť na jednej loptičke. Za stavu 4:3'som nevyužila dva brejkbaly a Maria vyrovnala na 4:4. Koncovku som však zvládla veľmi dobre. Nebol to z mojej strany taký kvalitný výkon ako v 1. kole proti Svetlane Kuznecovovej, no dokázala som vyradiť už druhú Rusku, čo ma veľmi teší," povedala pre TASR Cibulková, ktorá v piatok proti Kvitovej čaká náročný zápas. "Peťa je v Madride vo veľmi dobrej forme, v tomto roku ma dvakrát zdolala, no na antuke to bude iný zápas ako na harde. Budem sa snažiť predviesť svoj najlepší tenis, víťazstvo nad Šarapovovou mi určite dodalo veľa sebavedomia.. V piatok to bude zaujímavá dvojnásobná slovensko-česká konfrontácia, keďže aj naši hokejisti nastúpia na MS v Bratislave proti bývalému federálnemu rivalovi. Dúfam, že budeme úspešní na oboch frontoch," dodala Cibulková.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona