Tenis Cibulková po triumfe nad Pavľučenkovovou:"Hrala som rýchlo a agresívne"

NETKY.SK • 19 Október 2010, 07:46 • 2 min
Tenis Cibulková po triumfe nad Pavľučenkovovou:"Hrala som rýchlo a agresívne"

Tenis Cibulková po triumfe nad Pavľučenkovovou:"Hrala som rýchlo a agresívne"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA o Kremeľský pohár v Moskve (dotácia 1 milión dolárov). V úvodnom kole si po kvalitnom výkone poradila s nasadenou štvorkou domácou Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou v troch setoch 7:6 (5), 2:6 a 6:0.
Cibulková odplatila víťazke turnajov v Monterrey a Istanbule prehru z podujatia v Tokiu. V dueli o postup do štvrťfinále nstúpi proti víťazke súboja medzi Bulharkou Cvetanou Pironkovovou a ruskou kvalifikantkou Kseniou Pervakovou. Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana má v Moskve už teraz istú prémiu 13.265 dolárov a 60 bodov do rebríčka WTA.
Cibulková bola v prvom sete duelu s Pavľučenkovovou dvakrát brejk dolu, no vždy zakontrovala a v tajbrejku slávila úspech. V druhom dejstve za stavu 1:2 požiadala Slovenka o medical time out a nechala si vymasírovať chrbát. Po jej návrate na dvorec mala navrch Pavľučenkovová, ktorá druhý set vyhrala jasne 6:2. V treťom dejstve však Cibulková vďaka agresívnej hre svoju súperka zmietla z kurtu a uštedrila jej "kanára".
Slovenská dvojka bola po víťazstve nad favorizovanou súperkou spokojná. "Hrala som rýchlo i agresívne a to na Pavľučenkovovú platilo. Vedela som, že to nebude ľahké, pretože s Nasťou som mala celkovú  bilanciu 0:3. Na kurte som sa od začiatku duelu cítila super. Prvý set som si zaslúžila vyhrať, hoci som mala dvakrát manko jedného brejku. V druhom dejstve mi trochu odišla koncentrácia. Urobila som jeden zlý pohyb a mala som pocit, že ma seklo v krížoch, preto som požiadala o pomoc fyzioterapeutku. Po návrate na dvorec som na to stále myslela a druhý set mi ušiel, no v rozhodujúcom dejstve som dokázala veľmi dobre skoncentrovať. Súperku som tlačila hneď po returne a nedovolila som jej, aby mi zabíjala loptičky. Naopak, ja som hrala rýchlo a získavala fiftíny," povedala pre TASR Cibulková, ktorá si v utorok pôjde pozrieť zápas medzi Pironkovovou a Pervakovou.

dvojhra - 1. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Anastasia Pavľučenkovová (4-Rus.) 7:6 (5), 2:6, 6:0

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies