Tenis: Beck v JAR vo dvojhre do štvrťfinále, vo štvorhre už v semifinále

NETKY.SK • 4 Február 2011, 08:10 • 2 min
Tenis: Beck v JAR vo dvojhre do štvrťfinále, vo štvorhre už v semifinále

Tenis: Beck v JAR vo dvojhre do štvrťfinále, vo štvorhre už v semifinále

slovakia

left justify in out

img

Slovenský tenista Karol Beck sa prebojoval už do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v juhoafrickom Johannesburgu (dotácia 442.500 dolárov). Zverenec trénera Jána Krošláka si v druhom kole poradil s Japoncom Goom Soedom za 2:06 h v troch setoch 3:6, 7:5 a 6:0. V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok proti štvrtým nasadenému domácemu Juhoafričanovi Kevinovi Andersonovi. Beck má v Johannesburgu už teraz istú prémiu 12.435 dolárov a 45 bodov do rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie. Medzi elitnú singlovú osmičku na hlavnom mužskom profesionálnom okruhu postúpil naposledy v auguste 2005 na turnaji série Masters v kanadskom Montreale.
      Beckovi vyšiel úvod stretnutia so Soedom a po rýchlom brejku sa ujal vedenia 2:1. Japonec však potom získal štyri gemy v rade a prvý set sa stal jeho korisťou. V druhom dejstve za stavu 4:4 Beck vďaka priamemu bodu z podania a následnemu esu odvrátil hrozbu brejku, čo ho výrazne povzbudilo. Za stavu 6:5 vďaka agreswívnej hre od základnej čiary prelomil podanie súpera a vynútil si tretí set. V rozhodujúcom dejstve Beck úplne ovládol centrálny dvorec a po troch brejkoch uštedril Soedovi "kanára". Slovenský tenista bol po postupe medzi najlepšiu osmičku spokojný. "Podmienky v Johannesburgu su ťažké. Je tu vysoká nadmorská výška a loptičky lietajú viac ako inde. V prvom sete som nehral v pohode, urobil som pár ľahkých chýb. Zlomovým momentom druhého setu i celého zápasu bol gem za stavu 4:4, v ktorom som odvrátil brejkbal. Odvtedy som začal lepšie servovať a mal som navrch aj pri výmenách od základnej čiary. Za stavu 6:5 som ho brejkol a tretí set už bol jasne v mojej réžii. Za stavu 4:0 súper rezignoval a zápas som bez problémov dotiahol do úspešného konca. Aj po strate prvého setu som vedel, že sa so Soedom dá hrať. Vyšlo mi pár úderov, chytil som sa a potom to už išlo," povedal pre TASR Beck, ktorý chce ísť v Johannesburgu vo dvojhre ďalej ako do štvrťfinále. "Po triumfe nad Soedom som počítal s tým, že vo štvrťfinále nastúpim proti domácemu Andersonovi. Je to hráč, ktorý výborne podáva, v uplynulom roku urobil veľký skok vo svetovom rebríčku. Myslím si však, že v týchto podmienkach, aké vládnu v Johannesburgu, je zdolateľný. Určite pôjdem do toho zápasu s tým, že chcem vyhrať a postúpiť do semifinále," dodal Beck, ktorý vo štvrtok popoludní po boku  Izraelčana Dudiho Selu postúpil už do semifinále štvorhry. Vo štvrťfinále si poradili s indicko-americkým párom Somdev Devvarman, David Martin v troch setoch 6:7 (1), 6:3 a 12:10 v tzv. supertajbrejku. Vlani Beck spolu s ďalším izraelským tenistom Harelom Levym postúpii v Johannesburgu až do deblového finále.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies