Tenis-Australian: Djokovič s Vajdom oslavovali v šatni pri srbskej ľudovej hudbe

NETKY.SK • 31 Január 2011, 11:56 • 2 min
Tenis-Australian: Djokovič s Vajdom oslavovali v šatni pri srbskej ľudovej hudbe

Tenis-Australian: Djokovič s Vajdom oslavovali v šatni pri srbskej ľudovej hudbe

slovakia

left justify in out

img

V šatni srbského tenistu Novaka Djokoviča sa po zisku titulu na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne dlho oslavovalo. "Nole" v spoločnosti svojho slovenského trénera Mariána Vajdu i ďalších členov tímu spieval srbské ľudové piesne a tancoval, nechýbal ani perlivý sekt.
      "Zobrali sme dvoch Srbov, ktorí dve hodiny hrali našu tradičnú hudbu. Keď sme vyšli zo šatne, boli asi dve hodiny ráno. To je všetko, čo si pamätám," povedal Djokovič skupinke novinárov, ktorí čakali na dvojnásobného šampióna Australian Open v útrobách Melbourne Parku.
      Djokovič triumfoval na úvodnom podujatí veľkej štvorky po trojročnej prestávke. V priebehu turnaja potvrdil, že je vyzretým hráčom. V kľúčových momentoch si dokázal zachovať chladnú hlavu, po strate podania dokázal okamžite kontrovať rebrejkom  V semifinále proti Rogerovi Federerovi odohral jeden z najlepších zápasov v kariére a vo finále si bez väčších problémov poradil aj so svojím rovesníkom Britom Andym Murraym.
      Djokovič priznal, že uplynulé tri roky neboli jednoduché. "Zažil som veľa víťazstiev, ale aj pádov. Zvádzal som veľký mentálny boj. Som veľmi emotívny človek a veci mimo kuru mali často negatívny vplyv na moju tenisovú kariéru. Vlani po semifinálovej prehre s Tomášom Berdychom vo Wimbledone však nastal zlom. Akoby som prepol v hlave gombík a odrazu som dokázal oddeliť tenisový život od súkromného. V posledných dvoch mesiacoch hrám najlepší tenisov vo svojom živote," dodal Djokovič, ktorý v tomto roku vo dvojhre ešte neokúsil trpkosť prehry a má impozantnú bilanciu 10:0. Stopercentný bol aj na Hopmanovom pohári miešaných družstiev v Perthe, kde štartoval po boku Any Ivanovičovej, ktorá v nedeľu v aréne Roda Lavera sledovala jeho finálový zápas proti Murraymu.
      Djokovič verí, že k cennej trofeji z Melbourne pridá ďalšie grandslamové tituly. "Pre mňa sú dvomi najlepšími tenistami na svete stále Rafael Nadal a Roger Federer. Lichotí mi, keď ma novinári zaraďujú do veľkej trojky, no moje úspechy sa zatiaľ nedajú porovnať s tým, čo dosiahli Rafa s Rogerom. Ak sa im chcem vyrovnať, musím získať viac grandslamových titulov. Najbližším cieľom je uspieť na antukovom Roland Garros v Paríži, kde chcem postúpiť minimálne do finále," zakončil Djokovič.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona