Tenis-AO: Kerberová po osemfinálovej prehre: Som sklamaná

NETKY.SK • 22 Január 2017, 15:57 • 2 min
Tenis-AO: Kerberová po osemfinálovej prehre: Som sklamaná

MELBOURNE - Nemecká tenistka Angelique Kerberová neobháji titul na Australian Open. Svetová jednotka stroskotala už v osemfinále úvodného grandslamového turnaja sezóny.

slovakia

left justify in out

Nad jej sily bola 35. hráčka rebríčka WTA Američanka Coco Vandewegheová, ktorej Kerberová podľahla hladko v dvoch setoch 2:6, 3:6. Zápas trval 1:10 h.

 

Nenasadená Američanka dominovala počas celého stretnutia, svoju súperku zasypala šiestimi esami a 30 víťaznými údermi. Kerberová držala krok len v úvode oboch setov, v tom prvom vyrovnala na 2:2, ale následne štyri hry za sebou patrili Vandewegheovej. Podobný scenár sa opakoval aj v druhom dejstve, Nemka vyrovnala na 3:3, ale ďalšie gemy získala už len jej súperka. "Bol to náročný zápas a samozrejme, že som sklamaná. Od prvého bodu som nehrala dobre. Určite to nebol môj deň ani môj zápas. Prišla som sem hrať dobrý tenis, postupovať a pokúsiť sa o svoju minuloročnú cestu. To je však tenis, niekedy máte dobrý a inokedy máte zlý deň," vyjadrila sa po nečakanej prehre Kerberová.

 

Prvýkrát od Roland Garros 2010 sa stalo, že v jednom kole vypadli nasadené jednotky v oboch pavúkoch hlavnej súťaže. "Je to niečo špeciálne. Zvíťaziť nad svetovou jednotkou na akomkoľvek podujatí je skvelé. Pred rokom som sem prišla a nevyhrala som nič, teraz som už vo štvrťfinále. Je to v sebavedomí, zostať po celú sezónu nezranená. Pre tento turnaj som si určila postup do štvrťfinále," citovala agentúra AP Vandewegheovú.

 

Španielka Garbine Muguruzová postúpila už do štvrťfinále. V nedeľňajšom osemfinálovom súboji zdolala Rumunku Soranu Cirsteaovú presvedčivo 6:2, 6:3. V súboji o účasť v semifinále nastúpi ako turnajová sedmička proti Vandewegheovej.

 

Víťazka Roland Garros Muguruzová potrebovala na triumf len 65 minút, pričom na Australian sa ešte nikdy nedostala takto vysoko. "Znamená to pre mňa veľa, vždy sem idem veľmi motivovaná. Byť vo štvrťfinále je veľký úspech. Ak sa vám podarí vyhrať jeden Grand Slam, už máte ten pocit sebavedomia a tú vieru v seba, že to dokážete opäť," povedala dvadsaťtriročná rodáčka z Venezuely.

 

Medzi najlepšou osmičkou nebude chýbať ani Američanka Venus Williamsová. Trinásta nasadená hráčka vyradila nemeckú súperku Monu Barthelovú v dvoch setoch 6:3 a 7:5. "Hrala veľmi dobre, vrátila veľa lôpt. Donútila ma hrať môj najlepší tenis. Má mnoho skúseností a už odohrala množstvo ťažkých zápasov," uznala kvality súperky Williamsová.

 

Tridsaťšesťročná Američanka sa vo štvrťfinále stretne s Anastasijou Pavľučenkovovou, ktorá v ruskom dueli vyradila turnajovú osmičku Svetlanu Kuznecovovú v dvoch setoch dvakrát 6:3. "Som trošku šokovaná, ale na druhej strane aj veľmi šťastná," povedala víťazka.

 

dvojhra - osemfinále:

Coco Vandewegheová (USA) - Angelique Kerberová (1-Nem.) 6:2, 6:3, Venus Williamsová (13-USA) - Mona Barthelová (Nem.) 6:3, 7:5, Anastasija Pavľučenkovová (24-Rus.) - Svetlana Kuznecovová (8-Rus.) 6:3, 6:3, Garbine Muguruzová (7-Šp.) - Sorana Cirsteaová (Rum.) 6:2, 6:3

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona