Tender pre napojenie parku v Nitre na R1 sa predlžuje, MH Invest opäť upravila podmienky

NETKY.SK • 29 Október 2015, 13:42 • 2 min
Tender pre napojenie parku v Nitre na R1 sa predlžuje, MH Invest opäť upravila podmienky

BRATISLAVA - Verejná súťaž na rozšírenie dopravného napojenia priemyselného parku Nitra - Sever na rýchlostnú cestu R1 Trnava - Banská Bystrica sa naťahuje. Štátna spoločnosť MH Invest, s. r. .o., ktorej zriaďovateľom je ministerstvo hospodárstva, štyrikrát upravila podmienky tendra.

slovakia

left justify in out

Pôvodnú lehotu na predkladanie ponúk 21. októbra predĺžila druhý raz - najprv na 27. októbra a najnovšie na 18. novembra. Vyplýva to z informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania. Predpokladaná cena prác plánovaných na dvanásť mesiacov je 10,4 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (12,48 mil. eur vrátane dane). Investícia bude financovaná zo štátneho rozpočtu a z prostriedkov MH Invest. Tender bol zverejnený 10. septembra.


Do priemyselnej zóny sa v súčasnosti dá dostať iba cez malú okružnú križovatku na ceste I. triedy Nitra - Topoľčany. Nitriansky priemyselný park sa nachádza v katastrálnom území mestských častí Nitry Mlynárce a Dražovce a obce Lužianky. Trasa R1 vedie južne od parku, ktorý je z východu ohraničený cestou I. triedy Nitra - Topoľčany a zo západu riekou Nitra. Prvá etapa napojenia parku na R1 je už hotová. Jej súčasťou bolo vybudovanie jedného odbočovacieho pruhu smerom z Banskej Bystrice a nájazdového pruhu na Bratislavu. Cestné prepojenie odľahčí dopravu cez Nitru, náklady dosiahli zhruba 3,5 mil. eur a zhotoviteľom bola spoločnosť Strabag, s. r. o.


Mestské zastupiteľstvo v Nitre schválilo predaj pozemkov pre výstavbu strategického parku. Pozemky s celkovou rozlohou 16 008 štvorcových metrov v katastri mestskej časti Dražovce mesto predá MH Invest za 17,21 eura za štvorcový meter. MH Invest za pozemky zaplatí 275,5 tis. eur. O investovanie v Nitre má záujem automobilka Jaguar Land Rover.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona