Tender na výstavbu D1: NDS uprednostnila najdrahšiu ponuku, lacnejšie vyradila!

NETKY.SK • 7 August 2014, 08:05 • 2 min
Tender na výstavbu D1: NDS uprednostnila najdrahšiu ponuku, lacnejšie vyradila!

BRATISLAVA – Národná diaľničná spoločnosť vyradila z tendra na dozor pri výstavbe severnej D1 tri najlacnejšie ponuky a nechala tam tú najdrahšiu.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie spoločnosti však napadol Úrad pre verejné obstarávanie. Informovala o tom televízia Markíza, podľa ktorej Úrad pre verejné obstarávanie prikázal spoločnosti, aby najlacnejšiu ponuku vrátila späť do tendra.

 

Do súťaže sa podľa Markízy prihlásili štyri konzorciá, no spoločnosť tri najlacnejšie ponuky vyradila. Najlacnejší uchádzač však toto rozhodnutie napadol na Úrade pre verejné obstarávanie. Hovorca Úradu pre verejné obstarávanie Ján Mažgút pre televíziu Markíza povedal, že úrad v súťaži ukončil konanie o námietkach a vydal rozhodnutie.

 

"Rozhodnutie však ešte nie je právoplatné, preto úrad nebude poskytovať žiadne informácie," dodal Mažgút. Ako však informovala Markíza, podľa získaného rozhodnutia dal úrad za pravdu vylúčenému konzorciu a nariadil Národnej diaľničnej spoločnosti, aby odstránila protiprávny stav a zaradila najlacnejšieho uchádzača späť do súťaže. 

 

Národná diaľničná spoločnosť má teraz dve možnosti, buď sa úradu podriadi alebo sa odvolá. Ak sa spoločnosť odvolá, začiatok výstavby sa posunie. Ak nie, v súťaži ostanú dve ponuky, najlacnejšia za približne 3,8 milióna eur a najdrahšia za približne 7,8 milióna eura, ktorá tam pôvodne ostala sama. Hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Michal Fúrik pre Markízu povedal, že spoločnosť prebiehajúce verejné obstarávanie nekomentuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies