Tender na autá SUV za 17,5 milióna eur vyhrali Hyundai, Kia a VW

NETKY.SK • 11 Október 2014, 16:28 • 2 min
Tender na autá SUV za 17,5 milióna eur vyhrali Hyundai, Kia a VW

BRATISLAVA - Výmena vozového parku rezortu vnútra pokračuje, na rade je obmena terénnych áut.

slovakia

left justify in out

Rezort vnútra bude nakupovať vozidlá triedy SUV od značiek Hyundai, Kia a Volkswagen, ktoré uspeli v súťaži s hodnotou 17,5 milióna eur bez DPH. S importérmi značiek podpísalo ministerstvo rámcové dohody na štyri roky. Kupovať plánujú približne 500 automobilov, a to pre viaceré rezorty. "Časť z týchto vozidiel bude určená priamo do výkonu služby pre obvodné oddelenia Policajného zboru," uviedol pre agentúru SITA hovorca rezortu vnútra Petar Lazarov.

 

Do tendra sa zapojilo päť uchádzačov. Pri výbere trojice dodávateľov rozhodla ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z dvoch hľadísk. Prvým bola cena predmetu zákazky vrátane ceny za poskytnutie služieb autorizovaného servisu, druhým hľadiskom boli kvalitatívne a úžitkové hodnoty predmetu zákazky. Kritériá boli v pomere 83:17, vyplýva z údajov zverejnených v obstarávacom vestníku. Automobilky ponúkli štátu modely Hyundai ix35, Kia Sportage a Volkswagen Tiguan. Konkrétnosti o autách budú obsahovať až kúpne zmluvy pri jednotlivých objednávkach.

 

Rezort ministra Roberta Kaliňáka robí posledné mesiace najväčšiu výmenu áut v histórii ministerstva. Policajti dostali na jar 740 vozidiel VW Golf, stáli takmer 17 miliónov eur. Okrem toho kupovali aj vozidlá Kia a Hyundai a tiež menšie Peugeoty. Menia aj dodávky a mikrobusy, dodávateľom bude Porsche Slovakia s vozidlami Volkswagen Transporter a Volkswagen Crafter. Vyhodnotený je aj tender na luxusnejšiu triedu, kde uspeli vozidlá Audi A4, Škoda Superb a Volkswagen Passat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies