Temer a Bach sú ohľadom Ria optimistami

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 12:02 • 2 min
Temer a Bach sú ohľadom Ria optimistami

RIO DE JANEIRO - Dočasný brazílsky prezident Michel Temer a šéf Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach v utorok opäť vyjadrili svoje presvedčenie, že Rio de Janeiro zorganizuje o necelé dva mesiace úspešné hry napriek množstvu problémov, ktoré sužujú juhoamerickú krajinu.

slovakia

left justify in out

Počas návštevy Olympijského parku čelili obaja otázkam médií o schopnosti Brazílie zorganizovať vrcholné športové podujatie počas najhoršej recesie za uplynulú dekádu, o prepuknutí vírusu zika i politickej kríze, v ktorej Temer nahradil vo funkcii suspendovanú prezidentku Dilmu Rousseffovú.


"Všetci budeme spolupracovať, a to nielen slovami, ale aj pri plnení finančných potrieb. Budeme to robiť s absolútnym presvedčením, že sa podieľame na tvorbe niečoho mimoriadneho pre Brazíliu i celý svet," vyhlásil Temer a na otázku, koľko peňazí poskytne na hry vláda, odpovedal: "Nemám tieto čísla, ale začiatkom nasledujúceho týždňa ich budeme mať k dispozícii."


Bach opakovane vyjadril svoju dôveru Brazílčanom. "Po tomto stretnutí s prezidentom Temerom som ešte viac presvedčený, že to budú skvelé olympijské hry," poznamenal šéf MOV a dodal: "Zvonka vidíme hlboké rozpory v krajine, či už politické, sociálne, finančné. Olympijské hry by mohli pomôcť ich prekonať. Brazília potrebuje niečo, čo ju dokáže zjednotiť."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies