Tematika životného prostredia je čoraz významnejšia aj v biznise

NETKY.SK • 14 Október 2010, 07:26 • 2 min
Tematika životného prostredia je čoraz významnejšia aj v biznise

Tematika životného prostredia je čoraz významnejšia aj v biznise

slovakia

left justify in out

img

Otázky ochrany životného prostredia sa stávajú podľa prezidenta ružomberských papierní Romana Seneckého čoraz významnejšou témou aj pri obchodných rokovaniach. Zámer byť jednou z environmentálne najzodpovednejších slovenských firiem predstavil v rámci Environmentálneho dňa Mondi SCP a stretnutia so zástupcami dolnoliptovských samospráv.
„Dnes už aj mnohí naši obchodní partneri striktne trvajú na splnení prísnych environmentálnych kritérií, napríklad, certifikácii dreva či nízkom profile oxidu uhličitého. Ďalší to vítajú, odporúčajú, prípadne vyčkávajú, no je jasné, že nároky zákazníkov budú v tomto smere výrazne rásť. Aby sme mali čo ponúknuť aj o päť, desať rokov, musíme sa už dnes pripravovať na nové požiadavky a konkurenciu,“ povedal TASR Senecký.
Ružomberský celulózo-papierenský koncern bol prednedávnom zaradený do päťčlenného celosvetového výberu firiem s najlepšou environmentálnou stratégiou. „O celkové prvenstvo súťažíme s papierenskými spoločnosťami z Kanady, Švédska a Španielska. Napriek tomu nezostávame stáť na mieste, aby sme sa nedostali do situácie, že budeme sotva plniť či narýchlo doháňať čoraz prísnejšie nastavené kritériá,“ skonštatoval.
Prezident Mondi SCP zdôraznil aj dôležitosť budovania nadštandardných vzťahov s okolím, v ktorom daný ekonomický subjekt pôsobí. „Vzťahom s tunajšou komunitou venujeme patričnú pozornosť. Dôkazom toho je podpora viacerých spoločných aktivít. Najnovšie sme pripravili dotazník, v ktorom sa pýtame, ako sme vnímaní a čo by sme mali ďalej zlepšovať nielen z nášho firemného uhla pohľadu. Potrebujeme poznať očakávania okolia,“ dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies