Téma vysokoškolských internátov je pre rezort jednou z priorít

NETKY.SK • 29 Január 2018, 16:43 • 2 min
Téma vysokoškolských internátov je pre rezort jednou z priorít

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR deklaruje, že téma vysokoškolských internátov je pre rezort a Slovenskú národnú stranu (SNS) jednou z priorít.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa to vo vyhlásení ministerstva školstva v súvislosti s dnešným stretnutím ministerky školstva Martiny Lubyovej s ministrom financií Petrom Kažimírom. Vyhlásenie poskytol odbor komunikácie rezortu školstva.

Ako sa ďalej vo vyhlásení uvádza, o tom, že vysokoškolské internáty sú jednou z priorít ministerstva aj SNS svedčí aj nedávny apel predsedu Národnej rady SR Andreja Danka o navyšovaní financovania obnovy vysokoškolských internátov už v tomto školskom roku. Ministerstvo školstva totiž predložilo požiadavku na navýšenie rozpočtu na rekonštrukciu vysokoškolských internátov v prioritách na rok 2018, a to v sume 20 miliónov eur, rovnako v tejto súvislosti požadovalo zvýšiť finančné prostriedky na vysoké školstvo o 15 miliónov eur aj v roku 2017. V oboch prípadoch však k navýšeniu neprišlo, píše sa ďalej vo vyhlásení.

Ministerka školstva sa stretla aj so zástupcami Študentskej rady vysokých škôl, ktorí jej tlmočili svoje požiadavky v oblasti vysokoškolských internátov a touto požiadavkou sa bude v rámci svojich priorít zaoberať. O výške príspevku sa vedú rokovania a o ich výsledku bude rezort školstva informovať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies