Téma Sýria senátora McCaina nezaujala: Počas debaty hral poker na telefóne!

NETKY.SK • 4 September 2013, 10:42 • 2 min
Téma Sýria senátora McCaina nezaujala: Počas debaty hral poker na telefóne!

WASHINGTON - Republikánsky senátor John McCain sa počas senátneho híringu o rezolúcii o použití vojenskej sily voči Sýrii venoval aj hraniu pokeru na svojom iPhone. Zachytila ho pri tom fotografka denníka Washington Post, ktorej snímka sa ocitla hneď aj v on-line vydaní.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

McCain reagoval prostredníctvom svojho konta na Twitteri, kde napísal: "Škandál! Prichytili ma, ako počas vyše troch hodín híringu v Senáte hrám hru na iPhone - a najhoršie je, že som prehral!". Členovia zahraničného výboru amerického Senátu, ktorého členom je aj McCain, v utorok večer dospeli k dohode v súvislosti s návrhom oficiálnej rezolúcie o použití vojenskej sily v Sýrii. 

Senátny zahraničný výbor v noci nadnes dospel k rozhodnutiu po tom, čo si vypočul amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho, ministra obrany Chucka Hagela a náčelníka Zboru náčelníkov štábov ozbrojených síl USA generála Martina Dempseyho, ktorí obhajovali zamýšľaný vojenský zásah. 

Návrh rezolúcie obmedzuje časové trvanie možnej vojenskej operácie na 60 dní s možnosťou jednorazového predĺženia o ďalších 30 dní. Rezolúcia zároveň zakazuje nasadenie amerických pozemných ozbrojených síl v Sýrii. Členovia výboru budú o návrhu hlasovať už dnes. V prípade, že bude dokument schválený, posunie sa ďalej na prerokovanie celému Senátu. Ten by mal následne o návrhu hlasovať v pondelok 9. septembra.

Ako je známe, McCain patrí k zástancom vojenskej intervencie v Sýrii. Vo svojom vyhlásení v noci na utorok uviedol, že ak by Kongres hlasoval proti návrhu prezidenta Baracka Obamu použiť v Sýrii vojenskú silu, malo by to "katastrofálne následky". Obama sa spolieha práve na McCaina, jedného z najneústupčivejších jastrabov zahraničnej politiky v Kongrese, že mu pomôže presvedčiť národ o potrebe americkej vojenskej intervencii v Sýrii.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies