Téma federálnej ligy momentálne nie je aktuálna

NETKY.SK • 20 August 2013, 14:43 • 2 min
Téma federálnej ligy momentálne nie je aktuálna

PRAHA - Téma spoločnej českej a slovenskej hokejovej súťaže momentálne nie je na pulze dňa. V minulosti sa o obnovu federálnej súťaže snažili predovšetkým zástupcovia slovenskej strany.

slovakia

left justify in out

"V súčasnosti nie je po ruke žiadna vízia spoločnej ligy. Uvidíme, aký bude ďalší vývoj v Európe. Hovorilo sa o tom, že severské krajiny utvoria protiváhu KHL a odolajú tlaku Rusov, želajúcich si vstup fínskych či švédskych klubov do ich ligy. A vidíte, taký klub ako je Jokerit Helsinki, ide hrať do Ruska," povedal v rozhovore pre český denník Sport prezident Českého zväzu ľadového hokeja Tomáš Král.

Hokejová Európa sa už priveľmi nebráni globalizačným trendom. Môže sa stať, že európske kluby sa pokúsia o utvorenie inej spoločnej súťaže. "Uvidíme v horizonte niekoľko rokov. Každopádne, pre nás je teraz zásadné, aby sa zvyšovala kvalita našej extraligy," uviedol pre Sport Tomáš Král.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies