Telo žilinského podnikateľa sa stále nenašlo, polícia z vraždy obvinila podozrivého muža

NETKY.SK • 27 September 2016, 13:02 • 2 min
Telo žilinského podnikateľa sa stále nenašlo, polícia z vraždy obvinila podozrivého muža

BRATISLAVA/ŽILINA – V prípade vyšetrovania únosu od mája nezvestného podnikateľa zo Žiliny nastal posun. Polícia z jeho vraždy obvinila muža, ktorý s ním mal stretnutie.

slovakia

left justify in out

Z miesta potom odišiel na jeho aute, telo podnikateľa sa však doteraz nenašlo. Ako informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, z obzvlášť závažného zločinu vraždy a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla je obvinený 44-ročný Peter K. z okresu Čadca.

 

Podľa doterajších informácií sa Peter K. s Richardom S. stretol 23. mája napoludnie v Žiline. Nezisteným spôsobom ho usmrtil a telo ukryl. Podnikateľovo strieborné BMW 325d odstavil krátko po 16:00 na Smrekovej ulici na sídlisku Solinky, tu sa aj vozidlo našlo. Obvinený muž je stíhaný vo väzbe a hrozí mu trest na 15 až 20 rokov. Stíhaný je však aj pre ďalší zločin, na svoju spoločnosť sa podvodným spôsobom pokúsil previesť pozemky Richarda S.


Pri hľadaní podnikateľovho tela žiada polícia o pomoc aj verejnosť. Prípadní svedkovia si mohli všimnúť nezvyčajný pohyb áut a osôb s náradím na kopanie v blízkosti obcí Kysucký Lieskovec, Ochodnica, Kysucké Nové Mesto a Čierne, a to v teréne mimo vyznačených ciest v období od 23. mája 2016 do 3. júla 2016.

 

Všimnúť si mohli aj neobvyklé zmeny v teréne v týchto lokalitách, ktoré by svedčili o tom, že sa tam kopalo. Akékoľvek informácie možno oznámiť osobne, telefonicky alebo písomne, a to aj anonymne na nasledujúce adresy vyšetrovateľa: Odbor kriminálnej polície KKR PZ v Žiline, ul. Hálková, Žilina, mjr. Ing. Andrej Hulman, tel. č. 096140 2612, e-mail: andrej.hulman@minv.sk; alebo na linke 158.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies