Telo zavraždeného ruského poslanca našli v sude zaliate betónom

NETKY.SK • 19 Február 2013, 11:25 • 2 min
Telo zavraždeného ruského poslanca našli v sude zaliate betónom

MOSKVA - Telo ruského regionálneho politika Michaila Pachomova, ktorý bol niekoľko dní nezvestný, našli v pondelok zaliate v sude s betónom v obci Obuchovo neďaleko Moskvy. Z objednania jeho vraždy je podozrivý bývalý vládny úradník, ktorého zadržali v pondelok na moskovskom letisku pri pokuse o útek.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia zadržali spolu 12 podozrivých osôb, ktoré už od vlaňajšej jesene Pachomova sledovali a niekoľkokrát sa ho pokúsili uniesť, informovala agentúra RIA Novosti. 

Ako možný motív únosu a vraždy sa uvádza Pachomovov dlh vo výške 80 miliónov dolárov. Podľa dohadov ruských médií Pachomov túto sumu dlhoval objednávateľovi vraždy. Považuje sa zaňho bývalý úradník Moskovskej oblasti Jevgenij Charitonov, ktorý v regionálnej vláde zastával post námestníka ministra pre komunálne služby.

Pachomov bol nezvestný od 12. februára, keď ho videli v mieste jeho bydliska - v meste Lipeck - v spoločnosti trojice mužov, ktorá ho násilím vtiahla do auta a odviezla na neznáme miesto. Jeho telo so stopami po surovom bití sa našlo v pondelok v obci Obuchovo v Noginskom okrese Moskovskej oblasti. Telo našli v súkromnej garáži zaliate betónom v plechovom sude. 

Hovorca Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie, ktorý sa kauzou zaoberá, s odvolaním sa na výpoveď jedného z podozrivých uviedol, že Charitonov mu údajne povedal, že dlžné peniaze potrebuje na to, aby napredovala jeho kariéra. "Pre Charitonova bola jeho kariéra prioritou," spresnil hovorca Vyšetrovacieho výboru Vladimir Markin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies