Telo speváčky Ivety Bartošovej previezli do krematória!

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 19:32 • 2 min
Telo speváčky Ivety Bartošovej previezli do krematória!

PRAHA - Rakvu s telesnými pozostatkami speváčky Ivety Bartošovej (48), ktorá spáchala 29. mája samovraždu skokom pod vlak, previezla dnes pohrebná služba z patológie vo vinohradskej nemocnici do krematória v Prahe-Strašniciach.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nik zo speváčkinej rodiny pri tom nebol, informoval dnes na svojej webovej stránke bulvárny denník Blesk.
     

Speváčkin manžel Josef Rychtář (56) bol v tom čase na policajnom výsluchu, oblečenie pre ňu preto odovzdal pohrebnej službe v Říčanoch namiesto neho jeho dospelý syn Jan, uviedol blesk.cz. Pripomenul, že už deň po samovražde Rychtář médiám ukázal biele dlhé šaty, ktoré vyzerajú ako svadobné, s tým, že ich Iveta dostane do rakvy spolu so striebornými topánkami.
     

Manžel zosnulej zatiaľ neoznámil termín smútočnej rozlúčky s ňou. Uloženie tela v chladiacom boxe krematória v Prahe-Strašniciach nie je časovo obmedzené, platí sa však za každý jeden deň. "Nie je ani podmienkou, že ak je telo uložené u nás, musí sa tu nevyhnutne uskutočniť pohreb," citoval Blesk pracovníčku strašnického krematória.
     

Rychtář sa minulý týždeň vyjadril, že chce pre Ivetu verejný pohreb, aby sa s ňou mohli rozlúčiť jej fanúšikovia. Smútočnú rozlúčku plánoval v strašnickom krematóriu a pochovať ju chcel v Říčanoch. Proti tomu sa však postavil zvyšok jej rodiny.
     

Syn, matka a súrodenci speváčky Ivety Bartošovej vyhlásili, že sa nezúčastnia na pohrebe, ktorý Rychtář organizuje. Plánovanú verejnú rozlúčku s ňou označili za "dožinky pre bulvárne médiá". A vyjadrili želanie, aby im manžel vydal jej telesné ostatky a rodina ju mohla pochovať v pokoji v rodnom Frenštáte pod Radhoštěm, v rodinnom hrobe, kde odpočíva jej otec.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona