Telo nájdené vo vraku Costy Concordie patrí zrejme poslednej obeti

NETKY.SK • 3 November 2014, 15:58 • 2 min
Telo nájdené vo vraku Costy Concordie patrí zrejme poslednej obeti

RÍM - Mŕtvola nájdená vo vraku výletnej lode Costa Concordia patrí podľa úradov poslednej nezvestnej osobe, ktorá sa stala obeťou havárie luxusného plavidla pred troma rokmi. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na dnešné vyjadrenie talianskej pobrežnej stráže.

slovakia

left justify in out

Ind Russel Rebello pracoval ako čašník na lodi, keď v januári 2012 narazila na skaly pri pobreží stredotalianskeho regiónu Toskánsko a prevrátila sa na bok. Nešťastie si vyžiadalo životy 32 ľudí a Rebello bol posledným nezvestným človekom po katastrofe, ktorého telo sa ešte nenašlo.
     

Hovorkyňa pobrežnej stráže v severotalianskom prístavnom meste Janov, kam 290 metrov dlhý vrak pritiahli v júli na zošrotovanie, pre agentúru Reuters uviedla, že telo nájdené na lodi je "podľa predpokladov posledná obeť - Russel Rebello".
     

Úrady v auguste oznámili, že našli na lodi pozostatky a urobia testy, aby zistili, či patria Indovi z Bombaja Rebellovi. Talianske médiá neskôr informovali, že tieto pozostatky odborníci charakterizovali ako kosti jahňaťa.
     

Potápanie Costy Concordie, plávajúceho hotela vo veľkosti troch futbalových ihrísk, spôsobilo chaotickú nočnú evakuáciu a jednu z najväčších a najzložitejších námorných záchranných operácii v dejinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona