Telo, ktoré našli v hrobe nad Hrabušicami, má patriť obeti Černákovho kamaráta Házyho

NETKY.SK • 20 September 2016, 08:53 • 2 min
Telo, ktoré našli v hrobe nad Hrabušicami, má patriť obeti Černákovho kamaráta Házyho

BRATISLAVA – Telo v hrobe, ktoré v lese nad Hrabušicami pred dvomi týždňami objavili príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), pravdepodobne patrí Ladislavovi Bojkúnovi.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes televízia Markíza vo svojej spravodajskej relácii s odvolaním sa na právneho zástupcu Mikuláša Černáka.

 

Bývalý boss banskobystrického podsvetia sám naviedol políciu na miesto, kde sa hrob nachádzal. Jeho advokát František Polák pre televíziu uviedol, že telo má patriť mužovi, ktorého zastrelili v roku 1992. "Mikuláš Černák mi potvrdil, že by malo ísť o pozostatky poškodeného Bojkúna,“ oznámil Polák. Vraždu mal spáchať vtedajší Černákov kamarát Alojz Házy. Mal to byť trest za Bojkúnove „pletky“ s Házyho ženou.

 

Polícia totožnosť muža oficiálne nepotvrdila. „Vykopané ľudské ostatky budú definitívne stotožnené až na základe analýzy DNA, ktorá v súčasnosti prebieha,“ uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru (PPZ) Martin Wäldl. Polícia v danej záležitosti ešte nikoho neobvinila. Údajný strelec Alojz Házy už v súčasnosti nežije.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona