Televízor môže slúžiť aj ako multifunkčné zariadenie

NETKY.SK • 26 September 2011, 18:03 • 2 min
Televízor môže slúžiť aj ako multifunkčné zariadenie

Televízor môže slúžiť aj ako multifunkčné zariadenie

slovakia

left justify in out

img

Televízny prijímač dnes môže poskytovať čoraz viac služieb, ktoré boli donedávna výsadou počítačov alebo inej elektroniky. Nový rozmer televízorov, ktoré sa dnes označujú všeobecným názvom Smart TV, tvorí interný digitálny alebo satelitný tuner, WiFi a zabudovaný pevný disk, ktoré umožňujú rôzne operácie. Na využitie väčšiny z nich treba mať k dispozícii i kvalitné a rýchle pripojenie na internet.
"V prípade, ak systém využíva elektronického programového sprievodcu, dajú sa v ňom robiť záložky a nahrávať programy, ktoré užívateľ z rôznych dôvodov nestihne sledovať," priblížil jednu z nových funkcií televízorov Andrej Ozábal zo spoločnosti NAY. Vysvetlil, že pokiaľ niekto má záujem o takúto funkciu vo svojom prijímači, treba si overiť, či daný model umožňuje dopozerať program s oneskorením alebo nahrávať.
Moderné televízory sú pripravené aj na pripojenie na internet. Možno tak na nich spúšťať rozličné programy a aplikácie, pozerať videá, či sledovať aktuálne správy, alebo pozerať si vlastné fotogalérie. Ak je televízor schopný pripojiť sa k internetu bezdrôtovo, prostredníctvom WiFi, je možné prepojiť ho s domácim počítačom bez káblov. Takýmto spôsobom sa užívateľ môže pohybovať na obrazovke televízora pomocou diaľkového ovládača v menu svojho počítača umiestneného v inej miestnosti.
Do televízorov preniká aj ďalšia služba, ktorá bola najprv prístupná v počítačoch – Skype, čo je možnosť bezplatného videotelefonovania prostredníctvom internetu. Ak spojenie adresát prevezme, účastníci hovoru sa vidia na obrazovke a zvuk sa šíri z reproduktorov televízora. Komunikácia je možná aj so slúchadlami a mikrofónom, ktorý možno pripojiť k televízoru. Na videotelefonovanie sa používajú webové kamery. Podobným spôsobom sa dá komunikovať aj na sociálnych sieťach.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies