Televízna debata lídrov siedmich strán nemá jasného víťaza

NETKY.SK • 3 Apríl 2015, 09:11 • 2 min
Televízna debata lídrov siedmich strán nemá jasného víťaza

LONDÝN - Prieskum verejnej mienky ukázal, že dvojhodinová predvolebná televízna debata lídrov najväčších britských politický strán, ktorá sa konala vo štvrtok večer, nemá jasného víťaza. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Debaty sa zúčastnil úradujúci premiér a vodca Konzervatívnej strany David Cameron, jeho najväčší politický rival, vodca opozície a Labouristickej strany Ed Miliband, šéf koaličnej Liberálnodemokratickej strany a vicepremiér Nick Clegg, predseda euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) a europoslanec Nigel Farage, líderka Škótskej národnej strany (SNP) Nicola Sturgeonová, šéfka waleskej nacionalistickej strany Plaid Cymru Leanne Woodová a predsedníčka Strany zelených Natalie Bennettová.

 

Z prieskumu verejnej mienky, ktorý bezprostredne po skončení debaty uskutočnila agentúra Survation, vyplýva, že celkovými víťazmi súboja, ktorého dominantnou témou bolo smerovanie britskej ekonomiky, sa so zhodným počtom 25 percent hlasov 1004 respondentov stali premiér Cameron a šéf labouristov Ed Miliband; tesne za nimi so ziskom 24 percent skončil vodca britských euroskeptikov Nigel Farage, ktorý o deväť percent predstihol šéfku škótskych nacionalistov Nicolu Sturgeonovú.

 

Na otázku, kto by bol najlepším premiérom, odpovedalo 40 percent opýtaných, že na čele vlády by aj naďalej najradšej videli Davida Camerona. O desať percent menej hlasov dali respondenti Edovi Milibandovi.

Najlepší výkon zo všetkých siedmich politikov podal v rámci diskusie Ed Miliband, ktorý sa najviac páčil 22 percentám hlasujúcich. Tesne za ním skončil premiér Cameron (21 percent), ktorý respondentov najviac oslovil v ekonomických otázkach. Miliband si najlepšie poradil s otázkami súvisiacimi so zdravotníckou starostlivosťou.

Parlamentné voľby sa v Británii budú konať 7. mája.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies